Kako sigurno putovati s vašim kućnim ljubimcima

Svake godine brojne životinje ostaju bez svog doma kada njihovi vlasnici otiđu na putovanja i svoje životinje ostave na cesti. No srećom u današnje vrijeme odlazak na putovanje s kućnim ljubimcima postaje sve popularniji. Zahvaljujući raznim prijevoznim tvrtkama otvorenijima prema putovanjima s kućnim ljubimcima, raznim inovacijama u opremi za kućne ljubimce te hotelima koji dopuštaju kućne ljubimce današnji kućni ljubimci baš poput svojih vlasnika mogu imati nezaboravan odmor. Iako odlazak na putovanje s vašim kućnim ljubimcem zahtjeva nešto planiranja uz sljedeće savjete provesti ćete ugodan odmor s vašim kućnim ljubimcima.

Ne zaboravite da ovo putovanje podrazumijeva puno više od pakiranja opreme vašeg kućnog ljubimca. Prvi korak koji morate poduzeti prije nego pođete na putovanje, naravno ako je to putovanje negdje izvan zemlje, je kontaktirati veleposlanstvo zemlje u koju putujete da bi provjerili postoje li neke dodatne regulacije za putovanje s životinjama za tu zemlju. Ako putujete zrakoplovom, a imate manjeg ljubimca kontaktirajte zrakoplovne kompanije te se raspitajte da li je moguće da se vaš ljubimac smjesti ispod vašeg sjedala u svojom prijenosnom kavezu.

Ako imate većeg kućnog ljubimca razmislite o vožnji automobilom ili pak da ostavite kućnog ljubimca doma, jer je vožnja u teretnom prostoru jako stresna za vašeg kućnog ljubimca. Vlakovi su odličan izbor kratka i srednje duga putovanja. Nazovite željezničku postaju da bi provjerili postoje li pravila u vezi putovanja s kućnim ljubimcima. Ako planirate ići na neko dulje putovanje provjerite da li vlak s kojim ste mislili putovati ima klimu da bi vašem kućnom ljubimcu olakšali putovanje. Putovanje sa automobilom najbolji je odabir za vaše putovanje s kućnim ljubimcem zbog toga što možete činiti razne stanke u vožnji radi šetnje ili odmora vašeg ljubimca te radi hidratacije. Tokom vožnje nemojte hraniti vašeg kućnog ljubimca no budite oprezni da u svakom trenutku imate dostupnu vodu. Ako vaš kućni ljubimac nije navikao na vožnje, polako započnite s kratkim vožnjama koje ćete postupno produživati. Razni ljubimci mogu imati mučnine tokom vožnje stoga pokušajte smiriti njihove živce s igračkama i otvorite prozor radi svježeg zraka.

Prije odlaska na putovanje spakirajte nužnosti i za vašeg psa. Na putovanje ponesite neki predmet od kuće koji će služiti kao utjeha vašem kućnom ljubimcu poput posude za nuždu ili najdraže igračke. Nemojte kupovati neku novu vrstu igrice već na putovanje ponesite hranu na koju se vaš kućni ljubimac navikao. Prijenosni kavez u kojem će vaš ljubimac putovati trebao bi biti dovoljno velik da bi se on u njemu mogao ustati te imati dovoljno prostora za hranu i vodu. Na dno kaveza postavite upijajuće ručnike u slučaju nezgode. Sa sobom na putovanje ponesite jednu od novijih slika vašeg kućnog ljubimca u slučaju da se on izgubi.Ako pak odlučite da neće povesti vašeg kućnog ljubimca s vama na odmor pobrinite se da ga ostavite nekome tko se može brinuti za njega tokom vašeg odmora ili ga pak odvedite u hotel za životinje. Kako bi mogli uživati u svom odmoru, ako znate da vaš kućni ljubimac negdje pati.

Sretan put!

Slični članci