Kako spakirati kofer

Postoji toliko stvari kojima se radujete kada idete na putovanje: posjet novoj destinaciji, posjet starim prijateljima ili jednostavno bijeg daleko od stresa i buke svakodnevnog života. Nažalost, također postoje i neke stvari kojima se mnogi ljudi ne raduju prije odlaska na putovanja. Jedan od najvećih neugodnosti putovanja je pakiranje. Koferi mogu biti veliki, teški i općenito teški za manevriranje, posebice kroz prepunu zračnu luku. Da bi se spasili od stresa povezanih s pakiranjem pokušajte se spakirati što učinkovitije i lakše. Pakiranje kofer je strateška vježba u kojoj pokušavate maksimizirati prostor te umanjiti gužvanje odjeće. Iako možda već imate omiljeni način za pakiranje, sljedeći savjeti i trikovi dodatno će vam pomoći da što učinkovitije iskoristite svoj kofer.

Provjerite kakvo vas vrijeme očekuje na odredištu prije nego što odete. Ako će padati kiša dobra ideja bi bila da spakirate nešto što se može brzo osušiti, a ako će biti sunčano ponesite ljetnu i proljetnu odjeću. Svu odjeću koju planirate nositi jer mislite da vam je neophodna izvadite na vidljivo mjesto te zatim vratite polovicu odjeće natrag u ormar. Nemojte nositi odjeću između koje planirate odabirati na putovanju već pokušajte u glavi izabrati kombinaciju koju želite nositi. Ne trebaju vam dva poluvera različitih boja da bi imali veći odabir, odaberite onaj najdraži i krenite dalje s odlučivanjem.

Odaberite odjeću koja se može kombinirati međusobno jer ćete tako uštediti dosta prostora u vašem koferu. Nitko vam ne brani nositi jednu majicu u dvije prilike, pogotovo ako ju nosite u dvije različite odjevne kombinacije. Pokušajte donekle isplanirati svaki dan unaprijed jer će vam ovo pomoći da odlučite koliko komada odjeće uzeti. Ako ponesete previše odjeće, sigurno ćete požaliti što ste nosili sve. Zapamtite da ako spakirate manje odjeće uvijek možete kupiti jeftinu majicu ili hlače na svom odredištu.

Sjetite se i da vjerojatno svaki grad koji ćete posjetiti ima praonicu rublja. Spakirajte nekoliko laganih slojeva odjeća koje ćete moći obući ako vam je hladno ili pak skinuti ako vam bude vruće. Prema raznim iskusnim putnicima najbolji način za pakiranje odjeće je rolanje vaše odjeće umjesto slaganja jer tako zauzima manje prostora te će se čak i manje zgužvati. Ako imate neke hlače ili haljine koje vam se ne smiju zgužvati staviti ih prve u kofer na način da ostavite polovicu tih hlača van kofera dok se pakirate te nakon što završite s pakiranjem preklopite ostatak hlača preko spakirane odjeće.

Razne sitnice poput donjeg rublja, čarapa, nakita ili punjača možete staviti u cipele jer ćete tako uštediti na prostoru. Cipele stavite u vrećice jer ćete ovako spriječiti prljanje odjeće ako se cipele slučajno uprljaju. Ako morate nositi osjetljive predmete stavite u središte vašeg kofera gdje će biti zaštićene s odjećom. Lagane majce, kupaće kostime i donje rublje možete iskoristiti i da bi popunili rupe između odjeće. Kupaonski pribor stavite u posebnu toaletnu torbu kako bi se spriječilo curenje na odjeću. Pakiranje započnite s najtežim predmetima koje ćete staviti na dno te polako slažite lakše komade odjeće.

Sljedeći put kad budete išli na neko putovanje ako budete slijedili ove savjete i trikove značajno ćete si olakšati pakiranje i time smanjiti stres i nervozu prije putovanja. Sretan put!

Slični članci