Saveti za ostavljanje cigareta

Kako ostaviti cigareteNovi zakoni koji stupaju na snagu o zabrani pušenja još jedan su razlog više zašto trebate naučiti kako ostaviti cigarete. Na našim prostorima, prema poslednjim istraživanjima čak polovina muškaraca su zavisnici od duvana i cigareta. Znamo da vam nije lako da odjednom prestanete i odviknete se od toga, ali ipak jakom voljom i upornošću možete uspeti u tome. Pročitajte nekoliko saveta koji slede, možda će vam pomoći:

1) Donesite naglu i čvrstu odluku. U životu obično istrajemo u onim stvarima koje jako želimo i u onim odlukama kada nešto čvrsto odlučimo. Zato dajte obećanje sebi da ćete od ovog trenutka prestati sa pušenjem i držite se toga.

2) Vreme krize bez cigara. Ako vas bude hvatala kriza prvih nekoliko dana, alternativu nađite u vidu raznih bombona, žvaka ili čokoladica.

3) Neka vas i vaši prijatelji i rodbina podrže u tome. Jako je bitno da vas u ovom poduhvatu i misiji podržavaju i vaši bližnji, bez čije pomoći bi sve bilo jako teže.

4) Konstantno se fokusirajte na odluku da ćete ostaviti cigarete. Ponavljajte to stalno u sebi i ne dozvolite da ponovo posegnete za novom paklicom.
Nema tog preparata ili bilo čega drugog koji vam može pomoći kao što vi sami sebi možete pomoći čvrstim odlukama i istrajnošću u njima.

Slični članci