Kako preživjeti prvi dan škole

Svi su nervozni prvi dan škole. Čak i ako se osjećate da ste progutali nož i glava vas boli više nego što ste mislili da je moguće nakon što vidite onog jednog groznog profesora kojeg ćete imati cijelu godinu školovanja ipak postoji nekoliko koraka koji će vam pomoći da preživite prvi dan škole. Na prvi dan škole vjerovatno ćete biti nervozni, ali ono što je najvažnije jest da u školu uđete uzdignute glave. Nemojte biti prestrašeni te stajati u kutu i gledati što svi ostali rade. Morate biti hrabri te kada vidite ljude koji izgledaju kao osobe s kojima bi mogli postati prijatelji pođite do njih i započnite razgovor. Ako vas oni odbiju, nemojte odustati te probajte istu ovu metodu sa nekom drugom osobom. Najlakši način da smanjite napetost koju ćete osjećati prvi dan škole je da se pravite kao da je to samo jedan normalan dan u školi.

Obucite nešto u čemu se osjećate udobno i samouvjereno. Možda prvi dan škole želite pokazati neki novi odjevni predmet poput no nakon cjelog dana škole žalit ćete zašto se niste odjenuli u nešto u čemu se osjećate udobnije i samim time samopouzdanije. Za prvi dan škole trebali bi se pripremiti noć ranije. Isplanirajte koju ćete odjevnu kombinaciju odjenuti te što ćete sve nositi u školu. Nakon što pripremite odjeću, školske i osobne dobro se naspavajte. Ništa ne može biti gore nego da izgledate grozno na prvi dan škole. Ako se bojite da ne zaspete na prvi dan škole podesite si alarm da zvoni nekoliko puta u razmaku od nekoliko minuta pa ćete se sigurno probuditi na vrijeme. Ako s vama u školu idu neki vaši stari prijatelji,  nazovite ih da se nađete prije škole te da u školu pođete zajedno, jer  ćete se tako osjećati manje nervozno.

Budite svjesni da je normalno osjećati se malo preplašeno. Prvi dan škole svi učenici su nervozni, a čak i neki profesor iako to svi ne pokazuju. Pokušajte ostati mirni koliko god možete. Već drugi dan školske godina pitati ćete se zašto ste se toliko brinuli oko prvog dana. Budite ljubazni prema svim profesorima koje upoznate taj dan jer želite ostaviti dobar dojam za ostatak školske godine. Ako vaši prijatelji nisu sa vama u razredu nemojte se brinuti. Fokusirajte se na upoznavanje vaših novih kolega u razredu, i družite se sa drugim prijateljima poslije škole. Za nekoliko mjeseci imati ćete više prijatelja nego ikada prije. Najvažnije je da prvi dan u školu uđete nasmješeni i prijateljski nastrojeni. Pokušajte izgledati pristupačno i skupite hrabrosti da priđete nekima od vaših školskih kolega. Najbolji način da stvorite prijateljstva prvi dan škole je da budete iskreni i otvoreni za nova prijateljstva.

Svima treba malo samopouzdanja na prvi dan škole zbog čega bi bilo lijepo od vas da vašim školskim kolegama date kompliment. Ne samo da ćete na ovaj način lakše upoznati nove prijatelje već ćete njima olakšati prvi dan škole. Prvi dan vjerojatno ćete se osjećati kao da ovaj dan traje beskonačno no ne brinite se jer je ovo samo mentalni trik koji doživljavate jer taj prvi dan proživljavate puno novih stvari. Već sljedeći tjedan kada upoznate vaše nove školske kolege i otkrijete kakvi su vaši novi profesori nećete se više osjećati tako prestrašeno i nervozno.

Slični članci