Kako organizirati tematsku zabavu

Dobri prijatelji, dobra hrana i dobro planiran tulum ključ su dobro provedenog vremena. Ali zašto trošiti sve svoje vrijeme planirajući tulum koji je poput svih ostalih? Ako napravite tulum koji će se vrtiti oko neke pametne teme vaši gosti će se toga tuluma sjećati sa zadovoljstvom dugo nakon što je tulum gotov. Tematska zabava je sjajan način da provedete noć sa svojim prijateljima.

Temu za vaš tulum možete pronaći u filmovima, kulturnog života, televizije, sporta, različitih vremenskih razdoblja, trendova ili  bilo čega što zanima vas i vaše  potencijalne goste. Mnogi imaju tajne želje da bude rock zvijezda ili holivudske dive no da se odjenu poput rock zvjezde ili špiljskog čovjeka u svakodnevnom životu  oni bi bili ismijani, ali na tematskom tulumu mogu biti ono što žele.  Izabiranje teme  za vaš tulum ograničeno je samo vašom maštom. Ako ne možete odlučiti koju bi temu odabrali za vašu tematsku zabavu, samo se upitajte što se događa u svijetu? Jesu li politički izbori ove godine? Jeli vaš najdraži sportski tim u nekom kupu ili natjecanju? Koje su nove poznate televizijske emisije? Možete održati nogometni roštilj u čast vašem najdražem klubu ili kao temu odabrati najdražu televizijsku emisiju. Kada pozivate svoje goste, pobrinite se da oni znaju da je tematski tulum i koja je tema jer ne želite da netko dođe odjeven u pogrešnu temu ili da samo vi budete u kostimu. Shvatite ograničenja svoje zabave, bilo da se radi o veličini lokacije, financijskim ograničenjima ili vašem društvu.

Nakon što ste smislili temu, morati ćete skupiti stvari koje ćete koristiti na vašem tulumu poput hrane, pića, dekoracija i kostima. Pošaljite pozivnice koje će se odnositi na temu i na kojima će biti jasno naglašeni vaši zahtjevi. Pobrinite se da imate dovoljno vremena da ukrasite svoj dom jer želite da sve bude savršeno kada vaši gosti dođu. Ako još niste sigurni koju bi temu odabrali za vašu zabavu, razmislite o zabavi pod temom „ Put oko svijeta“. Svaki gost bi se trebao kostimirati u neku zemlju, a da bi stvari bile još zanimljivije možete postaviti zahtjev da se svaka osoba mora kostimirati u zemlju čije ime započinje s prvim slovom imena te osobe. U pozivnici naglasite da svaki gost sa sobom na zabavu mora donijeti neko jelo ili piće koje potječe iz neke druge zemlje. Na ovaj način upoznat ćete gastronomiju raznih zemalja, a uz to ćete napraviti zabavu koju će se vaši gosti sjećati godinama. Dekoracija za vašu zabavu mogu biti zastave različitih zemalja, razglednice, plakati i brošure koje možete uzeti iz putničkih agencija. Glazba koja će zabavljati vaše goste može biti glazba koja je karakteristična za razne zemlje.

Da bi vašu tematsku zabavu učinili još zabavnijom organizirajte natjecanje u kostimima. Neka svaka osoba glasa za pet najboljih kostima, dodjeljujući pet bodova onom kojeg smatra najboljim, četiri drugom najbolje i tako dalje. Smislite nagrade za tri najbolja kostima, koje će se također smisleno nadovezivati na temu vaše zabave.

Slični članci