Zdrave grickalice za djecu

Dok žongliraju između škole, zadaća, sporta, izvannastavnih aktivnosti te druženja s prijateljima može se učiniti kao da uopće nemaju vremena za jelo, a pogotovo za zdravu prehranu. Kada vaša djeca postanu gladna najčešće se zaustave ispred hladnjaka i uzmu prvo što vide poput sendviča, čipsa, slatkiša, bombona ili druge brze hrane. No, moguće je priuštite vašoj djeci zdrav međuobrok koji će im se svidjeti. Čak i ako vaša djeca jedu tri obroka dnevno, vjerojatno će također osjetiti glad s vremena na vrijeme jer se još uvijek razvijaju i treba im sva pomoć koju mogu dobiti.

Djeca i tinejdžeri imaju naviku jesti puno malih obroka tijekom dana zbog čega je dobra ideja da u blizini držite grickalice koje su ne samo ukusne već i zdrave. Dobra je ideja da se opskrbite s velikim brojem zdravih namirnica koje sadrže puno hranjivih tvari. Zapravo, ako vaša djeca imaju kaotičan raspored još je važnije da jedu zdravu hranu koja će im dati potrebno gorivo s kojim će izdržati cijeli dan. Ako vaša djeca odaberu zdravu hranu kao grickalice zadržati će visoku razinu energije cijeli dan, a neće im oduzeti puno vremena. No kupovanje zdrave hrane znači da morate kupovati pametno jer ne možete uvijek vjerovati zdravstvenim tvrdnjama koje možete pročitati na omotima hrane. Postoji nekoliko stvari na koje morate pripaziti. Samo zato što na omotu nekog proizvoda piše da je potpuno prirodan to ne mora nužno značiti da je taj proizvod i hranjiv. Na primjer, u slučaju brojnih pića na kojima piše da su prirodna pića ili sokovi oni su upotpunjeni sa šećerom (koji je, uostalom, prirodni sastojak), no sav taj šećer znači da je taj proizvod pun kalorija te će vam pružiti malo hranjivih tvari. Nasuprot tome, postoje brojni proizvodi koji ne sadrže šećer, no zato koriste razne kemijske spojeve koji također nisu dobri za vas. Kad god kupujete neki proizvod na kojem je na ambalaži naglašeno da je to zdrav i prirodan proizvod također pročitajte sastojke i informacije na deklaraciji hrane da bi se uvjerili da je taj proizvod zaista zdrav.

Bilo koja grickalice koje dijete sam napravi je grickalica koju će dijete vjerojatnije jesti, dok će mlađa djeca posebno uživati u tome što su uključena u odabir i pripremu jednostavnih grickalica. Ako imate svježe i sušeno voće, kokice, orahe i razno sirovo povrće zajedno s vašim djetetom možete napraviti brzu i zdravu grickalicu u kojoj će vaše dijete uživati. Voćne salate su jednostavne za napraviti te su izuzetno ukusne. Sve što vam je potrebno za voćnu salatu su komadići razna voća poput jabuka, banana, breskvi, ananasa, grožđa i jagoda. Vaša djeca će obožavati voćne salate ne samo zbog toga što su ukusne već i zbog njihova šarenila.

Odlični međuobrok za vašu djecu su frapei. Ovo ukusno rashlađeno piće prepuno slatkog voća, vitamina i minerala jednostavno je za napraviti te je odlično za bilo koje doba godine. Ubacite šaku smrznutih jagoda, bananu i šalicu soka od naranče ili mlijeka u mikser na minutu i imat ćete ukusan i osvježavajući međuobrok za vašu djecu. Ako vaša djeca inače ne vole jesti voće i povrće kao međuobrok dobra je ideja isjeckati ih na zanimljive oblike. Otkinite mrkvu u zanimljive linije, lubenicu u obliku srca, kukumar u obliku zvijezde te oduševite vaše dijete.

Slični članci