Kako reći vašem partneru da ste spremni imati djecu?

Da li osjećate da ste spremni imati djecu, ali niste sigurni kako će to prihvatiti vaš partner? Ovo je jedan od najvažnijih koraka  koje ćete poduzeti u vašoj vezi te morate razmisliti o raznim čimbenicima prije nego se odlučite na ovaj korak. Morate razmotriti razne faktore poput vašeg financijskog stanja, jeste li dovoljno zreli za dijete te jeste li uopće spremni za dijete. Ako je odgovor na sva ova pitanja da, onda morate skupiti hrabrosti da se obratite vašem partneru te da se zajedno odvažite na ovaj korak.

various visual stuff - flickr

various visual stuff – flickr

Najvažnije prilikom ovog razgovora je da između vas i vašeg partnera vlada uzajamno povjerenje jer ako ono nedostaje u vašoj vezi onda vam je odluka o djetetu najmanji problem. Smislite najbolji način na koji ćete mu to reći, dakle na vama je da odaberete vrijeme i mjesto razgovora jer ga ipak vi najbolje poznajete. Pružite si dodatnu pomoć u olakšavanju ovog razgovora tako da odaberete mjesto na kojem se on osjeća ugodno, iznenadite ga večerom ili mu pak spremite neki kolač. Ako se osjećate nesigurno zapišite vaše misli na papir. Zapišite vaše osjećaje, razloge zašto želite dijete te zašto mislite da bi on bio odličan otac jer ćete tako lakše smisliti vaš govor. Iako će to biti teško nemojte biti nervozni, jer morate biti smireni da ne bi uspjeli izraziti sve što osjećate. Objasnite mu da ga volite te da želite prenijeti tu ljubav na još jedno biće koje će biti vrhunac vaše ljubavi. No  bez obzira koliko vi ovo željeli nemojte ga siliti. Dajte mu vremena da razmisli jer je ovo odluka koju morate donijeti zajedno. Ako on ne želi imati dijete morat ćete imati ozbiljan razgovor te doći do kompromisa jer ako u vašoj vezi zaista vlada ljubav i povjerenje uspjet ćete se dogovoriti oko ovog pitanja.

Sve veze su različite i svaka od njih napreduje svojim tempom. Sve veze se razlikuju po vremenu potrebnom za prelazak na sljedeći korak bilo to zajedničko useljavanje, brak ili pak djeca. Ako mislite da ste spremni za sljedeći korak zbog toga što svi vaši prijatelji poduzimaju taj korak, razmislite ponovno o vašoj odluci jer sve vaše odluke trebaju donesene zbog toga što vi i vaš partner to želite, a ne zbog toga što mislite da ste primorani na taj korak zbog pritiska okoline.

Slični članci