Osmijeh je moćno oružje

Tako je, osmijeh je moćno oružje koje je itekako bitno u modernom načinu života. Ne kaže se uzalud da osmijeh otvara sva vrata, a ako je k tome to lijep, blistav osmijeh s bijelim zubima, vrata će se otvoriti tim prije i tim šire. Ovo su shvatili mnogi ljudi i zato se nerijetko odlučuju na home – made ili profesionalno izbjeljivanje zuba. Ovaj je postupak uglavnom bezbolan, kako kod kuće, tako i kod stomatologa, no zbog cijene se mnogi prvo odlučuju za prirodno izbjeljivanje zuba. Kod ovog načina najpopularniji su soda bikarbona i limun, no neki čak koriste i sol. Međutim, treba biti posebno oprezan jer se prečestim korištenjem može oštetiti caklina, i to trajno.

Kod stomatologa dobit ćete stručne savjete i izbjeljivati zube pod stručnim nadzorom, stomatolog vam zube može izbjeljivati posebnim pastama i gelovima te laserom, svjetlošću i novom tzv. zoom metodom. Zoom metoda je ona u kojoj se gelom i posebnim svjetlom uklanjaju mrlje i žute naslage sa zuba te se pokazala vrlo uspješnom.

Ovisno o tome koju metodu primjenjujete razlikuju se cijene određenih tretmana, a također cijena ovisi i o kvaliteti opreme i materijala. Tako profesionalno izbjeljivanje zuba trakicama za izbjeljivanje može doći oko dvije tisuće kuna, lasersko izbjeljivanje zuba od dvije do tri tisuće kuna, a zoom izbjeljivanje od tri tisuće kuna. Iako se čini mnogo, treba uzeti u obzir da su postupci profesioalnog izbjeljivanja zuba postupci kojima se dobivaju trajniji rezultati, dok će kod onih jeftinijih biti skromniji i kratkotrajniji. Također, ako se odlučimo za samostalno izbjeljivanje kod kuće sredstvima kao što su soda bikarbona, limunov sok te sol, može doći do trajnih oštećenja zuba koja više niti jednom metodom nećete moći prikriti. Također, treba znati da nije svaka osoba najbolji kandidat za izbjeljivanje zuba. Naime, praksa je pokazala da se lakše izbjeljuju zubi žuto – smeđih nijansi nego oni plavo – sivih nijansi.

Sponzorirani članak
Izbjeljivanje zubi

Slični članci