Kako efikasno smršaviti

Da li se i vi već godinama borite s viškom kilograma i ne znate kako ih efikasno skinuti? Ili možda tek kilogram ili dva koji nikako da nestanu s vašeg trbuha? Sigurno ste isprobali brojne popularne dijete, ali ti izgubljeni kilogrami za čas se vrate, i to u većem broju nego što ih je prije bilo. Nažalost, ne postoji jednostavan način za gubljenje masnih naslaga, poput neke moćne pilule koja će vas prepoloviti na pola i koja će zauvijek izbrisati vaše suvišne kilograme. Jedina osoba koja to može napraviti ste baš vi sami i ovaj put promjena mora krenuti od vas. Ne brinite, ako jednog dana osmisle tu pilulu, odmah ćemo vas obavijestiti, ali za sad morate sami krenuti u borbu.

Najvažnija u cijeloj priči je motivacija. Morate odlučiti da se želite riješiti tih prokletih kilograma i zatim polako krenuti. Gubljenje kilograma možete trajati godinama dok napokon ne dođete na težinu koju želite. Ali vjerujte nam, isplatit će vam se. Nemojte se demotivirati kad videte da kilogrami stoje, a vi već tjednima jedete samo zdravo. To je normalan proces i vjerujte nam, uskoro ćete na svojoj odjeći primijetiti da kilogrami idu dolje.

Koliko god bilo teško, prva i najvažnija stvar je oprostiti se od slatkiša i ostale junk hrane koja nema ama baš nikakvih nutricionističkih vrijednosti. Da, to je teško, ali i potrebno! Umjesto slatkiša, počastite se s par orašastih plodova ili voćem. Pa i to je ukusno!

Ako mislite da ćete kilograme izgubiti tako da preskočite doručak i međuobrok, onda se varate. Jako je bitno da jedete četiri ili pet puta dnevno, ali u manjim količinama. Zaboravite velike tanjure i od sad koristite male tanjure koji se inače koriste za desert. Tako ćete imati dojam da ste više pojeli, a zapravo ćete pojesti sasvim dovoljnu količinu hrane za jedan obrok.

U jelovnik pokušajte ubaciti što više povrća, svježeg ili kuhanog, a izbaciti većinu onog što se prži na ulju. Čak i da samo običnu tjesteninu zamijenite onom integralnom, puno će značiti. Zaboravite i na bijeli kruh i ako baš ne možete bez kruha, kupujte integralni. Sve te male sitne promjene učinit će čudo za vašu figuru.

U cijeloj toj priči bitan je i dovoljan unos tekućine. Zaboravite na sokove i okrenite se vodi ili nezaslađenom čaju. Pokušajte piti barem dvije litre tekućine dnevno.

Nemojte se izgladnjivati, jer to nije pravi način. Pokušajte unijeti u vaš raspored tek ovih par promjena koje ste pročitali u našem članku i već za koji tjedan vidjet ćete razliku. Nemojte odustati! Ako ne zbog izgleda, onda zbog zdravlja jer to je ono najvrijednije što posjedujemo! Sretno!

Slični članci