Što je Aloe Vera

Kada se spominje Aloe Vera, obično se misli na Aloe Vera Barabadensis Miller koja je jedna od četiri ljekovite vrste Aloe Vere. Biljka je nakon otkrivanja dobila tri ili četiri različita imena no na kraju je opće prihvaćeno ovo zadnje, prema istraživaču Milleru, koji ju je pronašao na Barbadosu.aloe-vera-biljka

Aloe Vera je kultivirana i štovana kao vrlo moćna biljka prije više tisuća godina. Njena ljekovita svojstva se protežu na veliki broj bolesti i neželjenih stanja u kojima pomaže ili ih u potpunosti liječi. Aloe Vera ima puno epiteta te ju često zovu biljkom mladosti, eliksirom i kraljicom ljekovitih biljaka.Ovaj sukulent je polupustinjska vrsta ljiljana čiji oblik odaje čvrstoću i izdržljivost te sposobnost opstajanja u teškim uvjetima.

Aloe Vera je najviše korištena biljka na svijetu ako govorimo o načinima na koje se primjenjuje. Koristi se za prehranu, kao lijek za terapije od opeklina preko radijacije izazvane kemoterapijom, smanjenja ožiljaka od opeklina i porezotina, njegu kože, problema sa zglobovima, probavnih tegoba, svraba, te hrpu kozmetičkih stanja za koje ju se koristi u prirodnom obliku, obrađenu na neki način ili kao sastojak u preparatima.
Veliki broj nutrijenata kojih je prema istraživanjima preko 240 u ovoj biljci opravdava njeno korištenje i kao dodatka prehrani u obogaćivanju svakodnevne prehrane.

Prema njenim mnogim dobrobitima ne postoji osoba koja nema razloga koristiti Aloe Veru. Aloe Vera je vrlo jednostavna za održavanje stoga je se često može naći kao lončanicu kod ljubitelja biljaka. Postoji veliki broj prehrambenih, kozmetičkih i ljekovitih proizvoda od ove biljke i do sada ste vjerojatno koristili neki od njih. Ova je biljka u današnje vrijeme toliko poznata i popularna da je dovoljno imati njeno ime na proizvodu kako bi mu se prodaja višestruko povećala.

Slični članci