Vježbe za ravan trbuh

© Bogella - flickr

Sada ćemo vam predstaviti odličan program koji se sastoji od vježbi i od načina života kojim ćete izgubiti salo na trbuhu i imati ravan trbuh. Ljudi koji se bore sa viškom kilograma, i kada uspiju izgubiti kile, imaju isti problem. Ostaje im salo na trbuhu kojega se jako teško riješiti. Nekim ljudima se salo genetski skuplja na tom mjestu. Zapamtite da ovo nisu vježbe kojima će vam trbušnjaci iskočiti za nekoliko dana. Ovo su vježbe kojima ćete imati ravan trbuh a nakon toga sljedeća stepenica u vašem životu je da trenirate svoje trbušne mišiće. Ravan trbuh se dobiva zdravom i pravilnom prehranom isto koliko i vježbanjem i sportskim životom. Ako radite vježbe za ravan trbuh a jedete masnu i nezdravu hranu, ta masnoća će se pretvoriti u salo i završiti na vašem trbuhu. Prvi korak od kojeg ćemo krenuti je dijeta. Uz vježbe koje ćemo vam pokazati dijeta ne mora biti rigorozna i ne morate se bojati da ćete gladovati ili da nećete ništa smjeti jesti. Jedino što morate za početak napraviti je izbaciti masnu hranu iz prehrane. Nemojte jesti pizze, hamburgere, pomfrit, majonezu i takve stvari. Jedite što više voća i povrća. Na pozadini svakog proizvoda je otisnuta kalorijska vrijednost tog artikla pa obratite pažnju i na to.

Kada ste se počeli zdravo hraniti vrijeme je da počnete trčati. Savjet koji će vam pomoči da ubrzate skidanje kila i imate ravan trbuh je da ispod odjeće obučete šuškavac. Tako će se vaše tijelo znojiti više nego inače i salo na vašem trbuhu će se početi ubrzano topiti. Trčati ne morate svaki dan no jednom tjedno uz program vježbanja i rezultati će biti vrlo brzo vidljivi.

Sada ćemo krenuti sa vježbama koje možete raditi ili u teretani poslije treninga ili kod kuće jer ove vježbe ne zahtijevaju baš nikakve sprave. Prva vježba kojom ćete krenuti će biti jako teška no bolje da radite teže i pravilne vježbe nego da radite lakše od kojih ćete imati koristi tek nakon nekoliko mjeseci. Vježba koju ćete krenuti raditi su sklekovi u malo težoj varijanti koji pogađaju vaš trbuh. Stanite u poziciju za sklek i kada se podignete prvo ostanete samo na jednoj nozi a drugom koljenom zamahnite prema naprijed. Kada tu nogu vratite isto napravite i sa drugom nogom. Kada ste napravili legnite na pod i kotrljajte se 2 puta pa ponovno napravite isti sklek kao što smo vam objasnili. Kada se kotrljate vaši trbušni mišići će tijelo vući prema jednoj strani. Ovu vježbu radite 40 sekundi jer je vrlo teška i vrlo naporna.

Sada ćete leći na pod i dići noge. Noge vam ne moraju biti previše u zraku mogu biti svega nekoliko centimetara od poda. Držite noge tako 30 sekundi i nakon toga počnite kružiti nogama. Kada ste to napravili simulirajte vožnju biciklom. Zapamtite noge niti u jednom trenutku ne smijete spuštati na pod nego sve morate raditi sa nogama u zraku.

Sada ćete staviti ruke iza glave. Nakon toga počnite skakati u iskorak. Dakle kada skočite jednom nogom ćete se dočekati ispred dok će druga ostati ravno savijena. Kada skačete u zraku mijenjajte noge. Tu vježbu radite punu minutu i nakon toga uzmite odmor.

Vježba koju ćemo sada raditi su sklekovi za trbušnjake. To radimo tako da stanete u položaj za sklekove i dok napravite jedan sklek, dok se spuštate dižete jednu nogu u zrak. Isto tako kada se spustite, i ponovno dižete sada je druga noga u zraku. Tu vježbu ponovite 10 puta za svaku nogu.

Vježba sa kojom ćemo završiti su sprintevi. Sprintanje je odlično za trbušnjake i bilo bi odlično kada bi imali priliku trčati negdje po stepenicama dižući koljena visoko u zrak. Ako niste u mogućnosti klasični sprintevi će biti dobra vježba za ravan trbuh jer svakim iskorakom vaši trbušni mišići rade i znoje se i salo se počine topiti.

Ako ćete se pridržavati takvog načina života i slijediti ove vježbe izgubit ćete salo na trbuhu i imati ćete ravan trbuh. Nemojte očekivati da će se to dogoditi preko noći jer za to je potrebno mnogo vježbanja i mnogo odricanja, no kada se to dogodi i kada se pogledate u ogledalo i vidite da napokon imate ravan trbuh kakav ste željeli osjećati ćete se sjajno. Nemojte sami sebe varati tako da pojedete neki čips ili nešto što ne bi trebali jer varate sami sebe, i vaš trud da dobijete ravan trbuh biti će uzaludan.

Slični članci