Debljaju li slani štapići

Ako volite grickalice, štapići su sigurno jedan od favorita koje konzumirate. Ispred ostalih proizvoda su zbog nekoliko aduta koje imaju. Fini su, idu uz sve, možete ih pojesti jako puno, pašu vam uz alkohol koji konzumirate i vrlo su jeftini. No debljaju li vas ti štapići više nego što mislite. Da odmah riješimo dilemu, sve što stavljate u usta vas deblja, ako se ne krećete i ne bavite nekim sportom. Sve što uzimate u pretjeranim količinama. U ovome članku pozabaviti ćemo se sadržajem štapića, koliko kalorija imaju, jesu li toliko štetni vašemu organizmu, i koje su im nutricionističke vrijednosti. Početi ćemo sa time kako se pripremaju.

PRIPREMA ŠTAPIĆA

    Pripremaju se vrlo jednostavno, uz malo tijesta koje se koristi. Problem je u tome što su ti štapići užasno slani. Sol naravno nije zdrava, i ovolika količina soli dehidrira svu vodu u vašemu želudcu i u vašemu tijelu. Samim time dakle priprema štapića odmah dobiva crveni karton. Drugi problem je što ta sol nije dovoljno obrađena i ne pridodaje joj se toliko značaj da bude zdrava i puna minerala. Ova sol u koju se tijesto samo umoči je jako nezdrava i može dovesti vaše tijelo do stanja ozbiljne dehidracije. Završetak štapića se radi tako da nakon što je tijesto umočeno u sol, jednostavno položi na ogromnu tepsiju i ispeče se. Novi recepti za štapiće su ti da se sada pune i sa maslacem od kikirikija. Taj maslac je vrlo nezdrav i vrlo mastan i probajte što je moguće više izbjegavati takve grickalice.

KALORIJE U ŠTAPIĆIMA

Kalorije u štapićima je teško izmjeriti. Sve ovisi o tome koliko štapića pojedete. Kalorija u jednome jedinome štapiću je vrlo malo, no ako ih pojedete preko 50 onda shvaćate da se taj broj množi sa 50 i dobivate poveći broj kalorija. Također isto je i sa soli na tim štapićima. Ako ih pojedete previše postati ćete vrlo žedni. To dovodi do popratnih pojava. Ili ćete popiti jako puno vode i u želji da vam usta i grlo nisu suhi, napuniti ćete svoj želudac vodom. Ako pak niste pri tome i pijete alkohol ili neko pivo, napuniti ćete želudac time i unijeti u sebe još veći broj kalorija nego koji ste unijeli samim time što konzumirate štapiće. Sljedeća stvar koja također zabrinjava kod nekih vrsta štapića su začini koji se koriste. Dosta firmi po novome stavlja vrste začina kao što su recimo ne prerađeni papar ili ne prerađena crvena paprika u svoje proizvode. Time još više povećavaju broj kalorija u štapićima. Problem je u tome što kada takvi štapići sjednu na vaš želudac imati ćete probavnih problema i biti će vam žao što si niste priuštili one možda ipak malo skuplje štapiće no od  kvalitetnijih proizvoda i začina.

DEBLJAJU LI ŠTAPIĆI

    Da zaključimo ovu temu i damo si odgovor na ovu dilemu. Da štapići kao i sve druge grickalice debljaju, to je sigurno. No razlika je u tome što su štapići dosta maleni, i možda ih nećete pojesti toliko puno. Uz to piti ćete dosta vode pa to vašem tijelu i nije toliko loše. Sigurno je bolje jesti štapiće uz neki događaj i piti vodu uz njih nego jesti neku drugu vrstu grickalica sa kojom ćete piti alkohol i dodatno se debljati. Zaključak je taj da štapići debljaju, no sigurno manje od čipsa, kikirikija, pereca i sličnih grickalica koje možete nabaviti u bilo kojemu dućanu.

Slični članci

  • Deblja li šipak Šipak je jedna od onih namirnica koje većina ljudi voli. Svi koji ga jedu vjerojatno odmah pomisle […]
  • Deblja li alkohol Ovo će za sve one koji piju alkohol možda biti malo teže za pročitati, no morate biti sigurni […]
  • Da li lubenica deblja Lubenica ima puno kalorija, no znači li to da ona deblja? Ili lubenica pak može pomoći pri […]
  • Da li šljive debljaju Šljive su voće niske kalorijske vrijednosti koje sadrži vitamine, minerale i aminokiseline. One […]
  • Da li kava deblja Kava, sama po sebi, uopće ne deblja. Bilo da se nalazi u obliku instant kave ili mljevenih zrna […]
  • Da li riža deblja Kada se priča o riži o njenom učinku na zdravlje i debljanje odmah nastane ogromna siva zona […]