Treba li cijepiti djecu

Ako imate djecu, i to prvi put onda popis stvari koje vam trebaju nema kraja. Isto tako postoji i popis vaših obaveza prema tome djetetu koje morate obavljati svakodnevno. Postoje neki problemi od kojih se jednostavno ne može pobjeći. Ti problemi su da djecu svako malo nešto muči, no kako još ne znaju razgovarati vaše je samo da nagađate. Ako već ne možete shvatiti o čemu je riječ, možete otići kod osobe koja je specijalizirana za to. Ta osoba možda će vam reći da se vaše dijete mora cijepiti. Mnogo ljudi želi pobjeći od takvoga načina liječenja i napraviti će sve kako svoje dijete ne bi primorali na cijepljenje. Pitanje je šteti li cijepljenje djeci ili im je stvarno neophodno? Provesti ćemo vas kroz sve što se djetetu može dogoditi i koje sve bolesti mogu napasti djecu u ranoj dobi. Nakon toga shvatit ćete trebate li cijepiti svoje dijete ili ne.

BOLESTI KOJE DIJETE MOŽE DOBITI I MOGU SE IZLJEČITI

Ove bolesti koje ćemo vam nabrojati možete izliječiti bez da cijepite svoje dijete. Prva takva je povišena temperatura. U posljednje vrijeme vrlo je popularno dati injekciju kako bi temperatura pala i što brže prošla. Posljednji studiji pokazuju da je to loše i da dijete ne morate mučiti sa tim načinom liječenja i tretmana. Sve više je tableta i sirupa koje jednostavno možete umiješati u hranu ili mlijeko i tako na bezbolan način pomoći svojem djetetu. Sljedeća bolest za koju se djeca dosta često cijepe je tetanus. Ta priča i cijepljenje protiv tetanusa je čisto stvar roditeljske ne brige. Vaše dijete ako je dobro paženo sigurno neće moći probiti svoju kožu nekim zahrđalim predmetom kao recimo čavlom ili nekim sličnim. Roditelji koji toliko ne paze možda i mogu cijepiti svoje dijete protiv tetanusa, no to je bol koju će vaše dijete sigurno morati proći kasnije, a ne dok je još malo i bespomoćno. Postoje i razne vrste alergija koje se javljaju kada su djeca vrlo mala. To je sada osjetljiva tema jer većina alergija sa vremenom napreduje i postaje sve teža za liječenje. Tako ako želite odmah proći kroz to da vaše dijete prestane biti alergično, prvo što ćete morati napraviti je cijepiti ga tako da medicinsko osoblje može shvatiti na što je alergično. Ako se već ne odlučite na to onda vaše dijete može dobiti neke od sirupa koji ublažuju alergiju i ne dozvoljavaju da se rasprostranjuje, te se onda može liječiti kada je starije.

BOLESTI PROTIV KOJIH SE DJECA MORAJU CIJEPITI

Postoje i neke bolesti protiv kojih nemate drugoga načina nego cijepiti svoje dijete. Prva i najozbiljnija je svakako hepatitis B. Ako je vaše dijete rođeno u bolnici oni će to napraviti tako da se ne morate brinuti. Ako nije rođeno u bolnici nego ste imali neku alternativu, morate odvesti dijete u bolnicu kako bi dobilo injekciju protiv ove bolesti. Nakon toga vaše dijete će možda morati biti cijepljeno ako je imalo neke infekcije, no ponovno u drugoj godini života slijedi cijepljenje koje je obavezno. To je cijepljenje koje sprječava zaušnjake i ospice. Vaše dijete to mora proći i sigurno je bolje da otrpi tu malu bol nego da se muči sa jednom od ove dvije bolesti. Nakon toga cijepljenje kronološki ide skoro svake dvije godine, no vaše dijete je tada već malo starije i može birati što želi a što ne.

Sada kada imate uvid u situaciju na vama je da odaberete kako i što liječiti. Vaše dijete ovisi samo o vama i nema pravo glasa. Budite samo sigurni u to da svaka odluka koju donesete bude u skladu sa dobrobiti vašeg djeteta, te se nemojte odlučivati na nešto samo da bi vama bilo lakše.

Slični članci