Kako napraviti igračku za psa

Želite li napraviti neku igračku za vašeg psa koju će on voljeti? To je sasvim jednostavno. Uz neke materijale koje možete naći u kući ili kupiti u lokalnoj trgovini možete napraviti igračku za psa koja će vašem ljubimcu pružiti sate zabave. Svi mi želimo da naši psi imaju najbolje igračke, no jeste li ikada pomislili da te skupe igračke iz dućana s igračkama jednostavno nisu dovoljno izdržljive da prežive sve ono griženje, žvakanje, slinjenje i povlačenje vašeg malog krznenog prijatelja. Nije zabavno ni za vas, ali ni za psa kada kupite skupu igračku za vašeg psa, a nakon par dana pronađete komadiće tkanine i plastike rastrgane po kući. Srećom, psi ne mare za cijenu dara i jeste li ga kupili u nekoj ekskluzivnoj trgovini s opremom za pse. Jedino što je njima bitno je da se mogu zabaviti i dugo igrati sa svojom igračkom. Sa našim savjetima kako napraviti neke igračke za pse, vi ćete biti pravi heroj u očima vašeg psa.

Prilikom izrade igračaka za vašeg psa, budite sigurni da se pridržavate sljedećih sigurnosnih savjeta:

  • Budite sigurni da će igračka izdržati snagu žvakanja vašeg psa i njegovu razinu igre.
  • Izbjegavajte pištaljke, zvončiće te punjene igračke ako vaš pas voli parati svoje igračke.
  • Pazite na svaku opasnost od gušenja, kao što su pištaljke, zvončići, gumbi, vrpce ili kamenčići.
  • Nadgledajte vašeg psa da bi bili sigurni da neće uništiti igračku, a ako nađete neke otrgnute ili slomljene dijelove odmah ih sklonite.

Mi ćemo u ovom članku dati savjete kako napraviti nekoliko igrački u kojima ćete uživati i vi i vaš pas. Jedna od njih je „Čarapa s loptama“. Napravite ju tako da stavite dvije loptice (može teniske) u jednu čistu veliku čarapu. Zavežite čvrsti čvor iznad lopti, tako da su lopte smještene u podnožju čarape, no ostavite im malo mjesta za povlačenje. Ako želite da se vaš pas još više zabavlja stavite mu loptice sa pištaljkom ili zvončićem. Vidjet ćete koliko će se vaš ljubimac zabavljati s lovljenjem čarape i tresući loptice.

Još jednostavna igračka koju mu možete napraviti je „Konop igračka“. Ovo je najjednostavnija igračka koju možete napraviti, sve što vam treba je komad debelog užeta. Odrežite 30 do 50 cm užeta i zavežite čvorove na oba kraja.

Ako je vaš pas jedan od onih koji vole igre povlačenja, onda su sljedeće igračke baš za njega.

Za ovu igračku trebat će vam čvrst konop i teniska loptica.  Omotajte uže oko loptice dok se više loptica ne bude vidjela i ostavite rep užeta od 50 centimetara. Čvrsto zavežite čvor kod loptice da ne bi ispala, te na drugoj strani užeta napravite malu ručku kroz koju vi možete provući ruku. Ostat će vam oko 30 centimetara užeta između teniske lopte i ručke. Sličnu igračku možete napraviti tamo da probušite rupu kroz sredinu teniske loptice. Provucite uže kroz lopticu i zavežite čvrsti čvor na jednom kraju, a na drugom kraju napravite ručku ostavljajući deset ili dvadeset centimetara između ručke i loptice. Ovo je odlična i jednostavna igračka za povlačenje ali je možete koristiti tako da je bacite a vaš će pas trčati za njom i loviti je.

Nadamo se da smo vam pomogli s ovim savjetima za pravljenje igračaka za pse, no vi najbolje poznajte svoga psa i možete najbolje znati što će mu se svidjeti. Vidite kakva je on vrsta psa, voli li više hvatanje ili povlačenje i napravite mu igračku po njegovim željama.

Slični članci