Kako napraviti eterično ulje

Eterično ulje je doseglo vrlo veliki stupanj popularnosti. To ulje se nakon mnogo godina može kupiti gotovo u svakoj ljekarni ili u svakoj biljnoj ljekarni. Prošlih godina to nije bio slučaj, jer su samo rijetke ljekarne imale dozvole za prodavanje eteričnih ulja. Razlog tome su bile vrlo rigorozne kontrole, i vrlo specifične biljke koje nisu mogle biti u sastavu eteričnog ulja. No svi proizvođači su našli načina kako mogu svoja ulja plasirati na tržište i kako mogu zaraditi na njima. Ta ulja su trenutno vrlo skupa i ne može si svako priuštiti novo ulje svaki mjesec. No ima načina kako si možete priuštiti ova ulja.etericno-ulje

Što je eterično ulje
Eterično ulje je tvar koja je nastala destilacijom vodenom parom određenih biljnih vrsti i određenih biljaka. One nastaju od raznih dijelova biljke od kojih nakon toga nastaje eterično ulje koje je zapravo hlapljiva tvar dobivena iz biljnog materijala. Eterična ulja imaju vrlo široki spektar uporabe, i mogu se koristiti na raznim granama medicine. Isto tako mogu se koristiti i na području dezinfekcije ili u svrhu čišćenja. Ova ulja možete prepoznati po tome što su vrlo često bezbojna, te u vrlo rijetkim slučajevima i pomalo žućkasta. Ona su vrlo masna, te se mogu koristiti za masažu, terapiju, ili za mirisne svrhe. Postoje razne vrste i podvrste eteričnih ulja.

Kako napraviti eterično ulje
Eterično ulje možete napraviti sami, no morate biti apsolutno sigurni u sastav tvari koji stavljate u neko ulje. Ako stavite bilo kakvu krivu biljku, ili stavite bilo što da ne odgovara vama osobno može doći do neželjenih komplikacija. Svaki čovjek ima drugačiju kožu, i svaki čovjek treba različitu njegu kože. Ako stavite neku biljku koju vaše tijelo neće prihvatiti, može doći do raznih iritacija, ili raznih plikova koji će nastati na vašoj koži. Morate dakle biti sigurni u ono što stavljate. Kada ste sigurni, vrijeme je da napravite svoje eterično ulje. Prvo morate znati za što čete ga koristiti. Ako ćete koristiti za masažu, raditi ćete sa više ulja kako bi to ulje bilo masnije, ako ćete ga koristiti za čišćenje, raditi ćete ga da bude u skroz tekućem i rijetkom stanju. Kada odlučite za što ćete koristiti to ulje, onda je vrijeme da ga sami napravite. Radite to tako da uzmete neke biljke koje vama pašu i destilirate ih. Nakon toga, izvadite biljke koje ste koristili, i ono što je ostalo, dakle sok koji je ostao, pomiješate sa određenom smjesom pomoću koje ćete dobiti svoje ulje. Možete koristiti razne stvari. Recimo mast, alkohol, ili tvrde tvari kao recimo sol za aromu ili sapun. To kada pomiješate morate ostaviti u nekoj čvrstoj posudi kako bi se to ulje moglo opustiti i nastati vaše eterično ulje. Nakon toga vi imate svoje eterično ulje i možete ga koristiti bez ikakvih problema.

Slični članci