Kako napraviti čarobni štapić

Djeca i bajke dijele povezanost kroz stoljeća. Bilo kao priče prije spavanja ili kao bakine priče bajke su oduvijek očaravale djecu. U svim bajkama, vila sa čarobnim štapićem je ona koja zadobiva najviše dječje pažnje. Pa kada birate neki projekt za vaše dijete što može biti bolje od čarobnog štapića. Možete vašem djetetu ispuniti želje ako mu poklonite čaroban štapić, ono će tada zamišljati da živi u vilinskom kraljevstvu prepunom zanimljivih stvari o kojima je oduvijek voljelo čitati ili slušati. Osim što je zabavan, čaroban štapić je jednostavan za napraviti. Nakon ovog članka postat ćete pravi majstori za izradu čarobnog štapića. Pozovite vaše dijete da vam se pridruži jer tako može sudjelovati u procesu izrađivanja te može samo izabrati kako želi da njegov čaroban štapić izgleda.

Za izradu najjednostavnijeg čarobnog štapića trebat će vam karton, olovka, škare, ljepilo, šljokice, slamka i klamerica. Uzmite komad kartona i pomoću olovke na njemu nacrtajte zvijezdu. Koristeći škare izrežite zvijezdu iz kartona. Prekrijte ju s obje strane s ljepilom i na to nanesite šljokice, na način da potpuno prekrije obje strane zvijezde. Ostavite zvijezdu sa strane da se ljepilo osuši.  Za to vrijeme vi odrežite vrpce iste duljine kao što je slamka. Nakon što se zvijezda osušila, postavite vrpce iza zvijezde. Stavite slamku iza zvijezde i naslonite ju na vrpce, sa klamericom spojite zvijezdu i vrpce za slamku. I vaš čarobni štapić je gotov. Ako želite da vaš štapić bude čvršći napravite ga s drvetom umjesto slamke.  Zvijezdu s ljepilom zalijepite za štap i oko toga zavežite vrpce.

Ako vilinski štapić nije za vaše dijete, te da bi mu se više svidio čarobni štapić iz Harry Pottera ne morate ići u Ollivanderovu trgovinu čarobnih štapića u Zakutnoj ulici, već ga možete napraviti sami u vašoj kući.

Prvi korak je pronaći štap. Da biste to napravili pođite u prirodu, izaberite stablo koje vam se najviše sviđa. Možda čak pronađete savršen štapić na tlu, stoga pažljivo gledajte. Ako ne pronađete ništa na tlu odrežite komad grančice sa stabla i pazite da je odgovarajuće dužine i debljine. Prava dužina je između dvadeset i trideset centimetara, jer ako je manji od toga biti će prekratak, a ako je duži od toga više neće izgledati kao čarobni štapić, već kao neki maleni štap. Naravno ako radite za maleno dijete, napravite manji štapić. Najbolje je da veličinu štapića izmjerite po veličini ruke osobe za koju taj štapić radite. Koristite vlastitu prosudbu kako bi odredili dobru debljinu za štapić. Kada uzmete štapić u ruku trebao bi vam stajati ugodno u ruci i ne bi smio biti pretanak da ne bi brzo puknuo.

Sastrugajte koru sa štapa s nožem, pazeći da ostavite štap tanjim na kraju koji će vam biti vrh štapića. Ako želite da vaš štapić ima čvornati, prirodni izgled ostavite nešto kore na nekim dijelovima štapa. Dio štapa koji ćete koristiti kao držak prođite s brusnim papirom nekoliko puta, da ne bi bio pregrub za držanje. Da bi stvorili lijepi dizajn na vašem štapiću iskoristite pištolj za vruće lijepljenje. Pokušajte da nanesete ljepilo jednolično i da napravite lijepi uzorak. Nakon što napravite uzorak koji želite ostavite da vam se ljepilo na štapiću osuši. Koristite smeđu, crnu, sivu ili čak crvenu boju da obojite vaš štapić.

Nadamo se da smo vam pomogli s ovim savjetima i da ćete uživati na vašem putu u svijet magije.

Slični članci