Kako se zbližiti s roditeljima

Neka istraživanja provedena u zapadnim zemljama pokazala su da dvije trećine obitelji s djecom ne provode kvalitetno zajedničko vrijeme te nemaju dobru zajedničku komunikaciju. Takva informacija vrlo je poražavajuća i učinite sve što je u vašoj moći da se vaša obitelj ne nađe u takvoj poziciji.

Ponekad je vrlo teško zbližiti se s roditeljima,ponekad su krivi oni jer imaju manjak vremena i višak obaveza,no ponekad su krivci i djeca i njihovo mišljenje kako roditelji nisu fora što si stariji. I jedna i druga strana trebaju poraditi na zbližavanju. Nekoliko je koraka koje odmah možete poduzeti na putu prema zbližavanju.

1.HRANA.Jedna i jedina stvar bez koje ne možemo provesti dan. Neka vam zajednički obrok bude idealna prilika da što više vremena provedete zajedno u razgovoru;možete prokomentirati tko je kako proveo dan,koje obaveze vam slijede ili slično. Nikako ne propuštajte zajedničke obroke,iskoristite ih na najbolji mogući način da biste upoznali sebe i svoje roditelje.

2.KUĆANSKI POSLOVI. Obavljajte zajedno kućanske poslove,napravite plan i raspored te tamo uvježbajte sklonost timskom radu te poradite na komunikaciji. Iskoristite roditelje i njihovo iskustvo te naučite od njih nešto novo.

3.POVJERAVANJE. Sve to vas muči trebate povjeriti dvojim roditeljima. Osim što ćete se neopisivo bolje osjećati ako to podijelite sa nekim, oni su ti koji vam uvijek mogu nekako pomoći ili vas bar posavjetovati kako i što dalje. Međusobno povjerenje i povjeravanje ključno je za razvoj zbližavanja između djece i roditelja.

4.NEMOJTE SE SRAMITI SVOJIH RODITELJA. Iako je ovo svima lakše reći nego učiniti nikako i nikad se nemojte sramiti svojih roditelja. Oni su ti koji su Vam podarili život i bez obzira na to što ste različitih generacija to ne znači da možete imati nikakvih zajedničkih interesa te da su oni sami po sebi staromodni starci. Budite ponosni na svoje roditelje jer oni su ti koji su od vas napravili ono što jeste.

Slični članci