Kako zavoljeti vlastiti tijelo

U današnje vrijeme u kojem nam mediji i tisak distribuiraju različite vrste mode i ljepote teško je zapravo pronaći neki normalan stav o tome kako zavoljeti svoje tijelo i kako zapravo normalno i prirodno tijelo izgleda. Zaslijepljeni smo različitim pojmovima ljepote koji se zasnivaju na trendu u kojem su ideal proporcije 90-60-90 i ne prihvaća se ništa drugo. Sve ovo još je teže ako se nalazimo u nekim tinejđerskim  godinama koje su same po sebi dovoljno stresne i bez televizijskog nametanja ideala ljepote.

piecemeal – flickr

Vrlo je važno shvatiti da nitko nije savršen. Netko ima krive zube,netko koji kilogram više, no sve je to ono što nas čini lijepima i posebnima. Žene u većini slučajeva brže podliježu trendu nezadovoljstva i kritičnosti, no u zadnje vrijeme ni muškarci nisu izuzeće. Vrlo je teško ostati  miran i zadovoljan sobom kad nas sa svih strana gledaju besprijekorno sređene ljepotice kojima je svaka dlaka koju imaju na tijelu na svom mjestu,a grama sala nema ni u tragovima. Uz njihovu savršeno sjajnu i glatku kosu te besprijekorno bijele zube depresija nam je vrlo blizak pojam. Iako svi znamo da je za to jedino zaslužna vojska stilista,nutricionista i velika količina photoshopa  još uvijek nam je vrlo teško prihvatiti da smo jako daleko od tog ideala ljepote.

Nema zapravo nekog univerzalnog savjeta i nekih riječi koje će magičnim štapićem natjerati vas da zavolite svoje tijelo. Vaš mentalni sklop mora biti taj koji će raditi za vas i pomoći vam da zavolite ono što vam je dano. Ako uspijete usmjeriti ljubav koju imate prema sebi i svojem tijelu od toga će biti mnoge koristi. Znanstveno je dokazano da su žene koje volje svoje tijelo opuštenije, ljepše i nasmijanije , a samim tim i privlačnije suprotnom spolu. Samokritičnost koja prelazi granice nikad nije bila privlačna i ne čini ženu ljepšom. Dobre vibracije koje će se širiti oko vas ako se riješite te dosadne kritičnost i nezadovoljstva oko vlastitog tijela svakako će vam pomoći da povećate samopouzdanje i stvorite veći krug prijatelja.

Svako jutro kad ustanete pogledajte se u ogledalo i zaželite si dobro jutro. Pogledajte se od glave do pete i pomislite koliko volite svoje tijelo i koliko je ono zapravo sa svim svojim manama i nedostacima prekrasno. Takve misli za dobro jutro  svakako će vam pomoći da se cijeli dan odlično osjećate.

Radite na sebi svojem tijelu. Teško ćete voljeti svoje tijelo ako ga nećete njegovati i brinuti se o njemu. Što više truda u njega uložite ono će vam sa zahvalnošću vratiti.

Budite realni i ne postavljajte si nebulozne ciljeve. Zapamtite da ste vi posebna osoba koja nikako ne može izgledati kao netko drugi, vi ste savršeni baš takvi kakvi jeste. Mane i sitne nesavršenosti su ono što vas čini i obilježava te razlikuje od drugih,a možda nekoga upravo to i privlači na vama.

Okružite se vedrim i optimističnim ljudima koji će vam podizati raspoloženje a ne vas ubijati u pojam svojim komentarima. Ako iz vas budu izlazile lijepe riječi i pozitivne misli oko vas će se stvarati nevidljivi veo pozitivne energije koji ima veću moć privlačenja od bilokakve šminke i dobrog tijela. I razmišljajte da je ono lijepo zapravo skriveno u nama te da samo tijelo bez osobnosti ne znači puno. Ponekad se čini da znači,no nikad ne na duge staze. Njegujte se, volite,pazite i pozitivno razmišljajte i uspjeh vam je zagarantiran.

Slični članci