Kako reagirati na uvrede

Uvrede su sigurno nešto najružnije što vam netko može reći ili što vi možete nekome reći. Uvrede su najružniji način komunikacije i služe samo zato da bi nekoga osramotile i da bi nekome napravili da se osjeća loše. Uvrede su čisti izraz mržnje i bijesa prema nekome. Na uvrede je jako teško reagirati, jer i služe tome da vas pogode direktno u srž i da vas odmah razoružaju, i ne ostave vam vrijeme za reagiranje iz razloga što vas direktno odmah pogode. No vi se morate dići iznad doga i reagirati na te uvrede. Objasniti ćemo vam kako je najbolje reagirati na uvrede i što trebate napraviti kada vas netko vrijeđa.

Kako reagirati na vulgarne uvrede
Na vulgarne uvrede je zapravo najlakše reagirati. Na njih morate napraviti najjednostavniju stvar. Morate se jednostavno okrenuti i otići na drugu stranu. Ili ih jednostavno ignorirati. Vulgarne uvrede su ispušni ventil onih koji su ljubomorni na vas ili onih koji su malo manje inteligentni, pa ne mogu smisliti nešto čime bi vas uzdrmali, nego jednostavno govore vulgarne stvari samo da bi vas uznemirili. Takve uvrede ne služe da vas povrijede ili da vas trajno oštete, nego jednostavno da vas u tome trenutku iznerviraju i razbjesne. Najgore što možete napraviti je fizički se upuštati u sukob sa takvim osobama, jer se time spuštate na razinu nekoga tko je mentalno ispod vas. Dakle vulgarne uvrede samo ignorirajte.

Kako reagirati na uvrede
Uvrede koje nisu vulgarne i koje služe za to da vas naljute, povrijede ili izbace iz takta morate reagirati na drugačiji način nego na provokacije ili nekakve vulgarne ispade bijesa. Na uvrede morate reagirati tako da se branite. Ljudi kao i sva druga bića na svijetu imaju svoj obrambeni mehanizam. Vrijeđajući vas netko želi probiti taj obrambeni mehanizam i pokušava vas izbaciti iz takta tako da pogodi u onu žicu koja vam najviše smeta. Kada se to dogodi jednostavno morate reagirati i vratiti na isti način. Ne smijete dopustiti da vas neko vrijeđa po bilo kojoj osnovi. Prvi ljudski instinkt je obrana ili napad, kada vas netko napadne, vaše tijelo tako reagira. Ista je stvar i kada vas netko napadne sa riječima. Morate se braniti i ne dopustiti nekome da vas vrijeđa. Ne morate odmah podleći nekome fizičkom napadu, te se na taj način pokušati obračunati sa osobom koja vas vrijeđa. Uzvratite riječima, recite nešto što će tu osobu također zasmetati, i na taj način stanite na kraj verbalnom maltretiranju koje trpite. Ako ste osoba koja izbjegava sukobe na bilo kakvoj razini, onda vam ne preostaje ništa drugo nego tu osobu koja vas vrijeđa zamoliti da prestane. To se neće nužno dogoditi, i možda budete još više vrijeđani. To sada opet ovisi o vama koliki je vaš fitilj i koliko ste spremni slušati uvrede na svoj račun. No ako vas netko vrijeđa ili vrijeđa one koje volite i do kojih vam je stalo, jednostavno morate vratiti istom mjerom i obraniti se.

Slični članci