Koliko pivo ima kalorija

Prvi stereotip na kojega ćete naići prije nego li uopće počnete čitati ovaj članak je dobro poznat i muškom i ženskom rodu. A taj je: muškarci, vole gledati nogomet i piti pivu. Sami procijenite koliko ste daleko od toga. Ako i ne volite nogomet, volite neki sport, pa makar se bavili teretanom ili trčanjem. Ako ne volite piti pivo onda ste jedni od rijetkih jer pivo kao takvo ima vrlo dobar okus i rijetko koji muškarac ne voli popiti barem jedno hladno pivo nakon napornog posla. Jedno pivo dnevno nije ništa loše, čak je i dobro za vaš organizam, no postoji nekoliko stvari koje vam mogu poremetiti sve za što ste vježbali. U ovome članku objasniti ćemo strukturu piva i sve pojave koje korištenje istoga može uzrokovati. Prvo ćemo se pozabaviti sa time deblja li pivo zapravo.

DEBLJA LI PIVO

Ono što brine većinu muškaraca je deblja li pivo. Odgovor je vrlo jednostavan i deblja i ne deblja. Ipak nije toliko jednostavan no kada pročitate obrazloženje biti će vam puno jasnije. Pivo kao takvo ne deblja. Ako popijete jedno ili nekoliko piva, a bavite se nekim sportom pivo vam neće toliko naštetiti. Svi sastojci piva nisu toliko štetni i sami po sebi ne bi trebali debljati. Problem je u nečemu drugome. Problem je taj što kada popijete pivo ili nekoliko piva ta sva tekućina zadržava se u vašem trbuhu, na dijelu ispod rebara. Vaš želudac pivo ne može toliko brzo razgraditi i dosta piva ostaje u vašem trbuhu i od njega se počinju stvarati masne naslage koje se vrlo brzo nagomilaju. To se može dogoditi ako tjedan dana samo pijete pivo, ležite i ne bavite se ničime osim pijenja. Osim toga pivo ne deblja u normalnim količinama.

KALORIJE I SASTOJCI PIVA

Pivo prosječne proizvodnje, dakle ono koje možete kupiti u dućanu i ima oko 5 % alkohola ima oko 120 kalorija. Ne čini se puno. Problem je u tome što rijetko kada možete napraviti to da popijete samo jedno pivo. Najčešće ili sjednete u kafić i nakon jednoga naručite 5 ili idete sa tim ciljem da ste žedni pa ćete popiti jedno. No vrlo često ste i nakon jednoga još uvijek žedni pa popijete još koje. Kada tako pogledate vidite da se kalorije samo zbrajaju i na vama je da odlučite kada ćete prestati. Pivo osim kalorija sadrži i hmelj, pivski kvasac, ječam i vodu. Ti svi sastojci na prvi pogled ne daju pravu sliku kako pivo izgleda, jer kada bi ih pogledali sve na okupu ne bi mogli vjerovati da se alkoholizacijom tih sastojaka dobiva pivo. Kada bi ste tražili nešto hranjivo i vrijedno vašemu organizmu, nije loše spomenuti vrlo malu količinu proteina koje pivo sadržava. Uz te proteine sadržava i aminokiseline i ugljični hidrat. Pivo kao što vidite ne sadržava toliko loših i štetnih sastojaka kao neka druga alkoholna pića koje bi možda konzumirali da ne znate da pivo ima ovoliko malo kalorija i ovoliku vrijednost. Odmah da napomenemo kako light i lager piva sadrže skoro upola manje kalorija nego obično pivo. Tako da bi kalorije iznosile oko 50 do 60 što je praktički zanemarivo. Nakon svega što ste saznali poanta ovog cijelog članka je ta da možete popiti koje pivo dnevno, no morate imati kočnicu i ne pretjerivati u onome što radite, pa tako i u pijenju piva. Ako imate nekog poznanika ili prijatelja koji također voli popiti koje pivo više, slobodno mu objasnite kako to funkcionira i kako djeluje na trbuh i debljinu, i možda on, kao i vi počne uživati u jednostavnom okusu piva, a ne u pretjerivanju.

Slični članci