Kako se nositi s ljubomornom prijateljicom?

Jedna od najužasnijih stvari koja se može dogoditi u nekom prijateljstvu je ljubomora. Ako je jedan prijatelj ljubomoran na drugoga, to neizbježno može uništiti prijateljstvo ili barem negativno utjecati na njega. Prijatelji bi vas trebali podržavati i kroz dobra i loša vremena – no ako imate prijatelja koji je ljubomoran na vas moglo bi se dogoditi da vas ta osoba pokušava rastužiti u sretnim vremenima te da je potajno sretna kada prolazite kroz loša vremena. Da li ste vi prijatelji s ljubomornom prijateljicom? Znate, onom koja vas uvijek pokušava kopirati ili čak omalovažavati. U nekim slučajevima ta vaša ljubomorna prijateljica nije nužno loša osoba, već je samo nesigurna i treba joj vaša pomoć. Ako sada u ovom djelu vašeg prijateljstva poduzmete prave korake može se dogoditi da vam ova vaša ljubomorna prijateljica u jednom djelu života postane čak i najbolja prijateljica. No ipak postoje ljudi koji iskorištavaju druge ljude da bi se oni osjećali bolje te malo po malo isisavaju sreću iz njih, te je s tim osobama najbolje prekinuti sve veze. Uz pomoć sljedećih savjeta otkrit ćete kako se nositi s vašom ljubomornom prijateljicom i pretvoriti je u pravu prijateljicu ili pak kako prekinuti prijateljstvo s ljubomornom osobom.

Pokušajte razumjeti osjećaje vaše prijateljice i otkriti razlog zašto je ona ljubomorna na vas. Ljubomorni prijatelji vam zavide jer žele imati nešto sto vi imate, bio to vaš izgled, ljubavni život, prihodi, inteligencija ili pak nešto sasvim drugo. Razmislite da li je to nešto nad čime vi imate kontrolu poput prihoda ili pak nešto što ne možete kontrolirati poput vaše inteligencije? Ako se radi o nečemu što možete kontrolirati poduzmite nešto u vezi toga, ako se radi o prihodima nemojte ispred nje isticati vaše financijsko stanje ili pak ako se radi o izgledu predložite joj da zajedno napravite neki makeover koji će joj podignuti samopouzdanje. Naravno morate razmisliti radi li se o ljubomori iz nesigurnosti ili pak imate prijateljicu koja će uvijek pronaći nešto zbog čega će biti ljubomorna.

Sljedeći put kada uhvatite vašu prijateljicu da se ponaša ljubomorno budite samopouzdani i odgovorite joj te se u nikojem slučaju nemojte ispričavati za vaše ponašanje. Ako jedete kolač, a vaša prijateljica daje ljubomorne komentare jer je ona na dijeti, nemojte se ispričavati već joj recite da vam je žao što ona mora prolaziti kroz te muke, ali da će se sve isplatiti kada vidi rezultate te muke, a da ćete vi za to vrijeme uživati u vašem desertu.

Pomognite joj da se osjeća više sigurno u sebe. Dajte joj kompliment kada napravi nešto dobro, te razmislite možete li joj vi pomoći na neki način. Ako je ljubomorna na vašu inteligenciju zbog njenih loših ocjena organizirajte učenje s njom i pomognite joj da shvati problematičan sadržaj. Naravno nemojte joj dopustiti da bude nepristojna prema vama jer ništa od toga nije vaša krivica.

Najvažnije od svega je da vas vaši prijatelji podupiru i u dobru i u zlu kao što i vi podupirete njih. Ako nakon svega to još nije slučaj s vašom prijateljicom možda bi bilo vrijeme da si potražite druge prijatelje koji će vas znati cijeniti.

Slični članci