Kako održavati liniju preko blagdana

Vrijeme Božića i blagdana nije samo vrijeme kada ćete se veseliti sa svojim najdražima i uživati u onome što vam praznici nude. To je također i vrijeme kada ćete jesti više nego u bilo kojem mjesecu u godini i kada ćete gotovo sigurno dobiti višak kilograma. Postoji mnogo ljudi koji razmišljaju na način da to ne mogu spriječiti. Onda si jednostavno kažu kako će jesti sve što im padne na pamet, a nakon blagdana smršaviti i riješiti se svih kilograma viška. Već u tom trenu lažete sami sebi, ili se jednostavno ne stavljate realan cilj. Gubitak kilograma je vrlo teška stvar, pogotovo ako je vaše tijelo naviknuto na veliki broj kalorija koje konzumirate svaki dan za vrijeme blagdana. Vi toga možda niste svjesni, no vaše tijelo mora imati konstantan unos hrane, i to se sigurno poremeti tokom praznika. Vi si to ne morate dozvoliti, i ne morate imati višak kilograma. Dati ćemo vam nekoliko svijeta i nekoliko trikova pomoću kojih ćete moći održavati liniju tokom praznika. To naravno neće biti jednostavno, no sigurno će biti jednostavnije od gubljenja kilograma nakon blagdana.

babsalita - flickr

babsalita – flickr

Ono što odmah možete napraviti je to da se odlučite čega ćete se odreći preko praznika. Tu naravno mislimo na slatko i deserte. Ako volite slatko, ili recimo pojedete nekoliko kolača dnevno, to jednostavno morate zaboraviti. Nakon toliko hrane, vaše tijelo jednostavno neće moći podnijeti i toliko unos slatkog, tako da će vam se odmah početi raditi salo, i automatski ćete dobivati kile. Odreknite se recimo čokolade, ili se ograničite na jedan kolač maksimalno. Zapamtite da varanjem nikoga ne uskraćujete osim sebe. Isto tako morate pogledati neke tablice koliko koja hrana unosi kalorija i koliko će vam biti potrebno da te kalorije izgorite. Te tablice su vrlo česte na internetskim stranicama, i neće vam biti problem shvatiti koliko je koja hrana štetna za vas. Nakon što ste to provjerili sami sebi odredite što ćete jesti, a čega ćete se odreći. Ako se niste spremni odreći baš ničega, onda hranu sa više kalorija barem smanjite i unosite je manje u svoje tijelo. Odlično bi bilo kada bi jeli što više mesa, i na taj način vaše tijelo hranili proteinima koji su mu potrebni. Nemojte izbjegavati niti ribu. Sada kada ste sigurni za svoju hranu, i kada znate koliko je smijete konzumirati, vrijeme je da se koncentriramo na to kako ćete ostati u formi preko praznika.

Preko praznika i za vrijeme blagdana u formi možete ostati tako da malo povećate intenzitet svojih treninga u odnosu na cijelu godinu. Kako ćete unositi više hrane u svoje tijelo, tako će vaše tijelo morati više raditi kako bi te kalorije izgorjele. Svoj normalni trening kojega imate kroz godinu unaprijedite tako da dodajete još jednu seriju u svoje vježbanje za svaki segment. Tako će vaše tijelo ulagati dodatne napore i tako će vaše tijelo sagorijevati više masnoća. Morate se isto tako natjerati i na neke aktivnosti koje će vam olakšati unos hrane u tijelo i ubrzati vaš metabolizam. Probajte što više trčati, ili se jednostavno baviti nekim sportom koji će vam pomoći da iznojite višak tekućine iz tijela. Odlično bi bilo i kada bi pili što više vode tokom dana, i makar niste žedni, popijete još koju čašu. Na taj način će vam želudac biti teži i pun, i biti će manje mjesta za hranu.

Ovo su bili neki od savjeta kako možete paziti na svoju liniju i tokom praznika, i ti savjeti vam mogu pomoći da izbjegnete mučenje skidanja kilograma poslije blagdana. Ako odlučite da ste spremni na mala odricanja, vaše tijelo će sigurno biti zdravije i biti ćete u formi bez obzira na tradicionalnu hranu za vrijeme blagdana.

Slični članci