Čarobni Malmö – Moj boravak i iskustvo

Posjetiti Malmö u Švedskoj uvijek je posebno iskustvo, a moj boravak ovog ljeta opravdao je svaki potrošeni Euro. Putovanje u Malmö bio je poput ulaska u svijet povijesnih četvrti, kazališta, muzeja, prepoznatljive arhitekture, i naravno, mjesta koja odišu udobnošću, poznatijom kao ‘HYGGE’.

Moje putovanje započelo je u Kopenhagenu, odakle sam se vlakom prebacio do Malmöa. Vlak je udoban i brz, a putovanje traje svega 20 minuta. Dolazak u Malmö bio je kao ulazak u svijet švedske povijesti, kulture i umjetnosti, sa svakim korakom otkrivajući nešto novo i fascinantno.

Hotel DUXIANA, moj dom tijekom ovog putovanja, bio je jedan od vrhunaca moje posjete. DUXIANA je poznata švedska marka koja se bavi proizvodnjom i prodajom namještaja. Obiteljski posao postoji već nekoliko desetljeća, a hotel DUXIANA jedan je od njihovih četiri hotela. Svaka soba u hotelu opremljena je DUX krevetima koji su vrhunac udobnosti i kvalitete. Kako kaže Mette u svom blog postu, “Možda ste čuli za DUX krevete ili namještaj?” – mogu vam potvrditi da su oni zaista nešto posebno.

Šetajući Malmöom, otkrivao sam različite aspekte grada koje su opisali i drugi europski blogeri koje sam čitao prije polaska. Svakako proporučam da se informirate jer putovanje nije jeftino za naša Htvatska primanja stoga ne želite otići nepripremljeni. Malmö je mjesto gdje povijest susreće moderni dizajn, a sve to je umotano u toplo švedsko gostoprimstvo.

Posjet Malmöu ne bi bio potpun bez odlaska u restoran. Grad nudi izbor restorana s raznovrsnom ponudom, od tradicionalnih švedskih jela do internacionalne kuhinje. Sve u svemu, moj boravak u Malmöu bio je nezaboravan. Ako planirate posjetiti Švedsku, toplo preporučujem da uključite Malmö u svoje planove – ovaj grad je prava skandinavska dragulj.

Slični članci