Novi ljubavni život roditelja

Postoje neke situacije koje će biti neugodne bez obzira na to koliko ste vi zreli kao osoba. Na vrhu svačije liste neugodnosti sigurno se nalazi situacija u kojoj vas vaša vlastita majka upita za savjete oko izlazaka. Kako bi uopće trebali pričati s roditeljem koji ponovo počinje izlaziti? Kako se nositi s nelagodom koju ćete vjerojatno osjećati na početku ovog procesa?

Postoji mnogo razloga zbog kojih se djeca svih godina ne slažu s odlukom vašeg roditelja da ponovno počinje izlaziti, no morate staviti sreću vaših roditelja ispred vaše nelagode. Morate biti svjesni toga da je ovo teško razdobolje i za vašu majku te da joj je zbilja potrebna vaša podrška. Vašim podupiranjem ove novosti u životu vaše majke pokazat ćete joj svoju potporu i ljubav koju s čime ćete joj značajno olakšati njen ponovni ulazak u ljubavne vode. Dobro razmislite o svemu te se saberite prije nego što pričate sa vašoj majkom u vezi toga. Zatim duboko udahnite i recite vašoj majci da želite da ona bude sretna u životu i da bi trebali slijediti tu sreću. Ako vašoj majci kažete da ne želite da ona započne izlaziti ponovno, to ne mora značiti da ćete spriječiti vašu majku u njenom naumu, vjerojatnije je da ćete unijeti napetost u vaš odnos.

Prva stvar koju trebate shvatiti jest da je normalno osjećati se neugodno kada vaši roditelji pričaju od izlascima zbog čega se nemojte sramiti povući granicu između stvari o kojima biste razgovarali i stvari o kojima ne bi razgovarali. Kao što postoje stvari koje vaši roditelji ne žele čuti od vas, tako postoje i stvari koje vi ne želite čuti. Ako razgovor između vas i vaše majke krene u smjeru koji se vama ne sviđa recite joj tako.

Ni vama ni vašoj majci neće pomoći ako joj budete pokušavali stvoriti osjećaj krivnje u vezi njenog ljubavnog života. Ovo je način na koji se djeca donose s problemima, a ne odrasle i zrele osobe,  trebali bi se suočiti sa ovim problemom na zdraviji način jer ne želite da vam ova situacija preuzme cijeli život.  Ako je vaša je majka započela s izlascima nakon smrti vašeg oca još ćete teže prihvatiti ove promjene u majčinu životu. No iako ste vi još shrvani zbog smrti roditelja, vaša majka je uspjela prebroditi te osjećaje te bi trebali biti sretni zbog toga što ona još uvijek ima nadu i vjeru u ljubav. U redu je izraziti vaše osjećaje majci no nemojte koristiti ove osjećaje da bi je nagovorili da prestane s izlascima. Stavite se u njenu kožu. Zamislite kako bi se vi osjećali da je vaš partner preminuo ili da ste prekinuli dugotrajni brak te nakon dugo vremena pronašli ljubav, samo da bi vam vaša voljena osoba rekla da bi trebali zanemariti ove osjećaje. Biste li htjeli biti sami do kraja života ili bi željeli ponovno pronaći sreću?

Što god proizašlo iz majčinih izlazaka, čak i ako to bilo slomljeno srce, na vama je da ju podupirete i pomažete joj na njenom putu do sreće, kao što je ona vama pomagala kada ste vi prolazili kroz ove korake ljubavnog života.

Slični članci