Američka pita 4 (2012) Filmska kritika

Svi se sigurno vrlo dobro sjećaju kada su prvi puta pogledali film Američka pita. Taj film je bio prava revolucija u komedijama i nasmijao je svakoga tko ga je pogledao. Nakon toga snimili su drugi dio koji je malo zaostajao za prvim, no također je bio vrlo smiješan i vrlo gledljiv. U drugom dijelu smo već počeli razvijati neke simpatije prema likovima i uvjeravali se koji nam je najdraži, najsmješniji… Nakon toga snimili su i treći dio. Tu su već polako mišljenja bila podijeljena. Film nije bio loš i bio je zaista smiješan, ali na žalost nije bio na tragu prva dva filma. Već tada je radnja filma postajala izlizana i mislili smo da je dobro završiti sa tim filmom cijelu priču zvanu američka pita. No nakon gotovo 5 godina dolazi nam i četvrti dio ili film pod nazivom Reunion. Naravno da se zna dobro poznato pravilo, ako film zarađuje brdo novaca, i ima iza sebe nekakav krug obožavatelja, zašto ne bi snimali nastavke i dalje pa makar došli i do 50og dijela. Svi su bili vrlo skeptični što se tiče ovoga filma. No samim time i ugodno iznenađenje je postalo još slađe jer film je zapravo vrlo dobar. Puno bolji od trećeg dijela. Možda zato što su nam počeli faliti, možda zato što je manjak komedija na tržištu, a možda zato što je film dobar i duhovit.

GLUMCI I REDATELJ FILMA

Glumačka ekipa je i po četvrti put ista. To je vrlo dobra vijest jer rijetko koji film u toliko nastavaka uspije održati glumačku ekipu na okupu. Razlog tome je taj što neki glumci postanu puno veće zvijezde od filma i traže enormne honorare zaboravljajući na film koji ih je proslavio. U ovom slučaju to nije tako iz tog razloga što praktički niko od glumaca nije ostvario neku značajniju karijeru i uglavnom su poznati samo po svojim ulogama iz ovoga filma. Muški dio glumačke ekipe je Jason Biggs, Chris Klein, Thomas Ian Nicholas i Sean William Scott. Ženski dio ekipe je također na okupu a čine ga Tara Reid, Alyson Hannigan i Mena Suvari. Film je režirao Jon Hurowitz uz pomoć Haydena Schloosberga.

RADNJA FILMA

Radnja ovoga filma stvarno ne može biti jednostavnija. Svima su vrlo dobro poznati svi glumci i sve njihove karakteristike, isto kao i njihovi životni putovi kroz tri filma koje ste vjerojatno pogledali. Nakon dugog niza godina svi skupa se nalaze preko vikenda. Kao što vidite radnja je više nego jednostavna, no radnju krasi baš to što ne mora ponovno objašnjavati karakteristike svakoga lika ponovno, nego se može koncentrirati na to da vas nasmije i zabavi.

OCJENA

Iskreno govoreći ovaj film je na početku bio očekivan kao nekakav debakl. Film je zapravo vrlo ugodno iznenađenje. Malo tko je istinski očekivao da će film biti stvarno dobar, a to ovaj film sigurno jeste. Također morate računati na to da je prošlo dosta godina od kada ste gledali recimo prvi nastavak ovoga filma. Tako će vas i ovaj nastavak gotovo sigurno vratiti u mladost i osjećati ćete se ponovno kao dijete. Sretno i bez briga. Također moći ćete se poistovjetiti sa glumcima i njihovim odrastanjem i ozbiljnijim shvaćanjem života. No to ne znači da filmu nedostaje komedije i duhovitosti. Naprotiv, film krasi izvrsna duhovita nota i biti će trenutaka kada ćete se smijati na sav glas. Na žalost ovo je ipak četvrti dio pa je dosta toga već davno reciklirano i postoji dio filma koji puca samo na vašu emotivnost i na vašu nostalgiju. Ako vam se kojim slučajem nisu svidjeli prvi nastavci ove komedije, to vas ne sprječava da pogledate ovaj nastavak jer je film gotovo zaseban i možete ga vrlo lagano shvatiti.

American Pie 4 : American Reunion – Trailer

Slični članci