Da li odrezati šiške

Odrezati šiške ili ne? To je jedna od dilema s kojima smo se svi morali suočiti u nekom trenutku našeg života. One su odličan način da promijenite vaš izgled bez da na napravite neku drastičnu promjenu vaše frizure. No teško je izabrati jesu li šiške za vas jer morate priznati one ne stoje svima jednako.

Najvažniji kriterij koji morate uzeti u obzir pri odlučivanju hoćete li odrezati šiške ili ne je vaš oblik glave. Nemamo svi točno određeni oblik lica, ovalni, srcoliki ili četvrtasto. Većina nas pada između nekih od dviju skupina oblika. Unutarnja struktura kosti vašeg lica igra ulogu u trodimenzionalnom profilu vašeg lica, a ona ne zna da bi trebala izgledati točno ovalno ili srcoliko. Stoga nemojte komplicirati pri biranju kojeg je oblika vaše lice. Pogledajte koji oblik prevladava ukupno, ako vidite više elemenata ovalnog oblika, onda je vaše lice ovalno, što vrijedi i za ostale oblike lica.

Oni sa sa ovalnim licem imaju najveću sreću pri izboru različitih oblika šišaka jer njihovo lice izgleda odlično sa svim vrstama šišaka. Vi ste pravi sretnici!

Ako imate četvrtasti oblik lica izbjegavajte šiške potpuno ravnog reza jer one nisu za vaše lice. No svi ostali oblici će vam stajati odlično, pogotovo oni asimetrični i razbarušeni.

Ako imate okrugli oblik lica možda bi bilo bolje da izbjegavate šiške jer vam mogu smanjiti lice ili ga čak učiniti okruglijim. No ako baš želite  šiške izaberite  asimetrične koje idu na jednu stranu.

Za osobe srcolikog oblika lica najbolje su kratke razbarušene šiške.  Izbjegavajte šiške ravnog reza jer vam mogu učiniti da vam lice izgleda šire.

Drugi važan kriterij je vaš tip kože. Ako imate masnu kožu onda šiške nikako nisu za vas jer će vam se zbog toga šiške masniti brže od ostatka kose.  Šiške nisu ni za osobe koje imaju problematičnu kožu jer vam  se stanje može pogoršati ako vam je kosa stalno na licu.

Treći kriterij je vaša struktura kose. Kao što već možda znate šiške najbolje izgledaju na ravnoj kosi, no uz malo truda osobe s valovitom kosom može izgledati odlično s pomno skraćenim šiškama. Jedine osobe zakinute u izboru šišaka su one s kovrčavom kosom, jer njima inače ne stoje šiške zbog previše slojeva kose. Postoje mnogi programi na internetu gdje možete učitati vašu fotografiju i isprobati različite oblike frizura na vaše lice i izabrati one koje vam najbolje stoje.

Ako želite sami odrezati svoje šiške najprije smočite kosu te izravnajte točno određeni dio kose koji želite skratiti, dok ostatak kose pričvrstite s kopčama za kosu.  Koristite gusti češalj i oštre škare. Morate biti svjesni  toga da ako promijenite napetost u vašim rukama da možete promijeniti smjer u kojem šišate. Nemojte zaboraviti da radite s mokrom kosom i da će to izgledati kraće kada je osušite. Budite pažljivi.  Ako ste pogriješili i krivo odrezali nešto, brzo ih uhvatite sa kopčom i pođite u najbliži frizerski salon po pomoć.

Ako vas je strah same odrezati vaše šiške bolje je da odete kod profesionalca. Oni najbolje znaju koji oblik šiški će vama stajati najbolje na vaš oblik lica, na vašu strukturu kose i na vaš tip kože te mogu vam dati izvrsne naputke o njihovom održavanju.

Slični članci