Kako pronaći ljubav nakon četrdesete

Napunili ste četrdeset i sami ste? Ponekad se osjećate kao nikada nećete pronaći ljubav no ovo vrijeme je savršeno vrijeme za pronaći istinsku ljubav, ako si to dopustite. Smatrajte sva vaša dosadašnja iskustva pripremom za pronalaženje nevjerojatne, odrasle i trajne ljubavi. I, da, ovo je istina, čak i ako do sada nikada niste bili zaljubljeni, ako ste u prošlim vezama odabrali pogrešnog partnera, ako ste bili na mnogo propalih spojeva ili vas je ostavila vaša prošla ljubav. Postoji nešto stvarno fantastično u zaljubljivanju kada ste zrela osoba koja je sigurna u sebe. Dobra stvar u vezi pronalasku ljubavi u četrdesetima jer za razliku od ljubavi u godinama kada ste nezrela djeca je što vi i vaš partner znate što želite, ali morate svjesni da ovo ipak ne znači da je to lako. Uz nekoliko savjeta okašat ćete si potragu za ljubavi u četrdesetima.

Morate biti svjesni da kada ste stariji zaljubljivanje ne znači samo zaljubljivanje u vašeg dečka već i u prtljagu koju sa sobom nosi iz prethodnih veza. Zreli muškarci, kao i zrele žene su već iskusili dosta toga u svom životu, što može značiti da imaju neke emocionalne probleme koje su dobili u prošlim vezama, da imaju bivšu suprugu ili čak i djecu.  No o ovim zaprekama vašoj vezi morate misliti kao o probnom radu za vaš odnos. Vježbom do savršenstva! Ovo ujedno i znači da su muškarci i žene u zrelim godinama sigurniji u ono što zaista žele, za razliku od mlađih osoba. Budite otvoreni prema svoj prtljazi koju vaš partner nosi sa sobom jer će i on vjerojatno morati biti otvoren prema vašoj. Biti ćete iznenađeni koliko vam mogućnosti otvara ova otvorenost u vezi.

Morate biti svjesni da u bez obzira koliko godina imali ne možete očekivati da će vas ljubav pronaći ako budete samo sjedili u vašem naslonjaču. Unatoč tome što vas većina filmova uvjerava vaš gospodin Savršeni neće se samo ušetati u vašu kuću i oboriti vas s nogu. Morate izaći i samo ga pronaći ga. Ne morate biti agresivni no budite otvoreni za nove mogućnosti. Osmjehnite se onom zgodnom muškarcu koji sjedi nekoliko stolova od vas u kafiću ili pitajte prijateljice znaju li nekog muškarca s kvalitetama koje vi tražite  s kojim vas mogu spojiti.

U potrazi za vašim gospodinom Savršenim morate biti otvoreni prema muškarcima iz svih dobnih skupina. Nemojte odbiti muškarca s kojim vas je spojila vaša prijateljica zbog toga što ste saznali da je nekoliko godina mlađi od vas. Odgajani smo da žene trebaju biti u vezi sa starijim muškarcima te da su one koje sreću pronađu u ljubavi s mlađim muškarcem trebaju biti osuđivati, no ovo je zaista zastarjeli način razmišljanja. Ako odbijete priliku za vezu s mlađim muškarcem moglo bi se dogoditi da ste time odbili priliku za vezu s nevjerojatnijim čovjek koji bi bio savršen za vas. Ako je vaš partner zrela, odgovorna i dobra osoba ne bi trebalo biti važno koliko on godina ima. Najvažniji savjet koji imamo za vas je da ne odustajete od ljubavi, bez obzira koliko godina imali. Ako dovoljno vjerujete u sebe uspjet ćete pronaći pravu ljubav kakvu svatko zaslužuje.

Svakako pogledajte popularne internet stranice za upoznavanje kao Badoo.

 

Slični članci