Zašto svoje novce za slobodu izražavanja na Internetu MORATE davati Hrvatskom Telekomu

Podatci sakriveni na zahtjev, no poznati redakciji portala. Tekst prenosimo u cijelosti.

Lijepo Vas pozdravljam i šaljem Vam svoje iskustvo prelaska na drugog operatera za telefon i Internet priključak koje bih molio da anonimno objavite na Vašem portalu.

Bio sam dugogodišnji korisnik Hrvatskog Telekoma i to od onih davnih vremena 2004-2005, više ne znam točno, kada je i velika većina prvi puta osjetila spajanje na brzi internet bez do tada popularnog Dial-Upa, njegovog iritantnog zvuka i slobodne telefonske linije kada surfaš, bez obzira što smo i vremenski i brzinama već tada kaskali za ostatkom razvijenog svijeta. No što-je-tu-je bio sam zadovoljan više od desetljeća sa svima dragim nekada našim Deutsche Telekomom, hoću reći Hrvatski Telekomom, ma znate ga, to je onaj čije dionice su popularne, ljubičasti, u daljnjem tekstu: T-Com. Veza savršena, brzine kao obećane, cijena u redu (čitaj: za bolje ne znamo), kud’ ćeš više!

Fast-forward do 3.3.2020. kada sam skužio da mi je Ugovor kod T-coma istekao nakon dvije godine i nazovem ih da produžim uslugu. Javi se Boris (bar se tako predstavio), simpatičan dečko, koji mi kaže možemo potpisati novi ugovor na dvije godine, ali da će cijena novog Ugovora odnosno mjesečne pretplate biti veća za 24 kune mjesečno u odnosu na prijašnju ratu. U tom trenu mi sine da mu to odmah ne potvrdim, lako ga nazovem kroz koju minutu samo da razmislim, jer zašto povećanje cijena u godini 2020?! Kada cijeli svijet sufra po puno većim brzinama i po puno nižim cijenama mene dočeka povećanje cijene? Ono što sam očekivao u novom desetljeću je da će ako ništa drugo cijena ostati ista! Odlučim da to tako ne može, i ona poznata… nije stvar u cijeni nego u principu.

Tog istog dana kada sam istražio cijene interneta drugih telekom operatera odlučio se za Iskon. Isti je vlasnik, ista ponuda, ista brzina, a 65 kuna povoljnije! Odmah nazvao Iskon korisničku podršku i sa Snježanom dogovorim prelazak sa T-Coma.

Fast-forward do 19.3.2020. kada mi je usluga prebačena sa T-Coma na Iskon i od kada se spajam preko Iskona. Iii… tu počinju problemi. Veza puca! Svakih sat vremena. Možda i češ..(pukla je) češće. Zoveš podršku, čekaš kao budala, mobilna aplikacija za prijavu kvara ne radi (izbacuje grešku). Stavljaju router na promatranje, veza opet puca. Dolazi serviser, neku žicu promjeni, ode doma, veza opet puca.

Tu sam odlučio da raskinem Ugovor sa Iskonom, jer imam 14 dana za povrat, bar tako zakon i HAKOM kažu. No Iskon kaže drugačije! Ovaj puta Andrija iz korisničke službe smirenim tonom: “Vi ste Ugovor sklopili telefonski dana 03.03. i od tada Vam teku tih 14 dana, tako da Vam je taj period istekao, a za prekid Ugovora bez penala ako želite pišite na reklamacije@inet.hr”. Kako sam ja znao raskinuti Ugovor ako nisam niti koristio uslugu od 3.3. do 19.3. kada je 14 dana povrata već isteklo.

Sada sam vezan sa Iskonom na dvije godine i čekam njihovu milost da bez penala raskinem Ugovor za uslugu koju koristim 2 dana! Da napomenem da je infrastruktura ista, vlasnik isti, serviser isti, sve ISTO osim novog routera koji je stavljen na mjesto onoga od T-Coma, a veza je nebrojeno puta gora! Serviser, inače dečko iz mog rodnog sela mi kaže, mnogi su prešli na Iskon i Optimu koje isto mi servisiramo, mnogi su požalili. Ovo što se tebi dešava se dešava i njima, samo su se privikli da veza nekada pukne. Izjava T-Com servisera u godini 2020!

Moj zaključak je da T-Com preko Iskona i vjerojatno Optime čiji je vlasnik želi sebe dokazati kao inferiornijeg i time opravdati svoju skuplju uslugu i neprikosnovenog kralja za slobodu izražavanja na Internetu u Republici Hrvatskoj. U iščekivanju da me Iskon pusti i T-Com nazad prihvati, platit ću, samo hoću Internet!

Slični članci