Kako instalirati Windows 7

Windows 7 je verzija Windowsa koju su mnogi korisnici ovog operacijskog sustava doživjeli kao svojevrstan izlaz iz problema koji im se javljaju kod nekih drugi vrsti Windowsa. Windows 7 ima razne karakteristike koje neki drugi Windowsi nemaju. Windows 7 je poboljšao karakteristike nekih drugih Windowsa, te je napravio vaše računalo boljim i bržim. Ova verzija Windows operacijskog sustava je kao stvorena ako imate laptop ili tablet, pa čak i neki jači mobitel. Razlog tome je taj što je jako prilagođen za neke vizualne potrepštine, i vrlo lagano možete baratati sa raznim programima takve naravi. Također je vrlo dobar za aplikacije koje koristite svakoga dana, pa ne riskirate da vam neka aplikacija ide sporo i da cijelo vrijeme šteka. Mi ćemo vam objasniti što sve morate imati kako bi instalirali Windows 7 i kako ga instalirati.windows-7

Što je potrebno za instalaciju Windows 7 operacijskog sustava

Windows 7 operacijski sustav zahtijeva malo napredniju tehnologiju i malo jače računalo koje će moći podržati ovaj operacijski sustav. Zbog toga je i vrlo dobar za laptope jer većina laptopa ima jako dobre karakteristike pa mogu podržati Windows 7. Neke minimalne potrebe koje vaše računalo mora podržavati su da ima barem 1 gigabajt rama memorije i barem 1 GHZ procesor. Morate biti spojeni na Internet kako bi se Windows 7 mogao cijelo vrijeme održavati odnosno raditi update. Isto tako morate imati barem 15 gigabajta slobodnog mjesta na hard disku kako bi se ovi Windowsi mogli instalirati i kako bi mogli funkcionirati. Također morate imati i cd ili dvd rom kako bi uopće mogli instalirati ove Windowse preko cda. Ako vaše računalo ne zadovoljava ove zahtjeve, onda je bolje da instalirate neke druge Windowse.

Kako instalirati Windows 7

Kao i kod svih drugih Windowsa, prvo što trebate napraviti je to da ste sigurni da imate dovoljno mjesta na vašem hard disku i da je moguće pokrenuti ove Windowse. Prvo što ćete napraviti je staviti Windows 7 cd u cd rom. Ako vaše računalo automatski ne pokrene ovaj cd morate otići u BIOS i napraviti sljedeće. Morate staviti da first boot bude cd rom. Na taj će način vaš hard disk prvo pokrenuti cd rom i početi instalirati Windowse. Nakon toga resetirajte računalo. Kada se računalo upali, pozadina će biti crna jer je to karakteristično za Windows 7. tražiti će vas da pritisnete bilo koju tipku, i nakon što to napravite Windows će se početi instalirati. Windows 7 će vas nakon toga tražiti jezik instalacije, koji odaberite po svojoj želji. Nakon toga će vam Windows dati mogućnost instalacije, te ćete vi pritisnuti install now. Tada će početi proces instalacije Windows 7. nakon toga ćete prihvatiti licencu pritiskom na i agree. Sljedeće ćete birati način instalacije. Vi odaberete custom, jer na taj način sami birate postavke. Nakon toga će vam prikazati vaše hard diskove ili samo jedan ako imate jedan i pitati vas na koji želite instalirati Windows 7. Vi odaberete hard disk i kliknete na next. Nakon toga kreće instalacija koja će potrajati duže vrijeme. Vi ništa ne klikajte nego pustite računalo da obavi svoje. Nakon toga resetirate računalo i vaši Windowsi su spremni. Prvo što ćete napraviti je upisati svoje korisničke podatke, i nakon toga otići na finish.

Slični članci