Najbolja hrana za ribe

Ako ne volite životinje koje su divlje i sa kojima morate šetati i trčati, ili ako ne volite životinje koje traže previše pažnje, postoji rješenje i za vas. Ako ste osoba kojoj pašu oku ugodne stvari, nema boljega nego si kupiti akvarij i napuniti ga ribicama raznih boja i šara. Te ribe imaju nevjerojatnu moć smirivanja, i dok ih samo gledate postati ćete nekako jednostavnija osoba koja će barem na minutu biti smirena. Istina je da te ribe koštaju, i da ćete morati čistiti akvarij sa vremena na vrijeme, no to što vam te ribe pružaju plivajući cjelodnevno i oslobađajući vaš um može malo koja druga životinja. No i te ribe su bića, i na njih morate paziti kao i na bilo koju drugu životinju. Te ribe također morate hraniti. Naravno morate ih hraniti kvalitetno kako bi i one ostale zdrave i kako bi mogle plivati cijeli dan bez prestanka. U ovome članku ćemo vam dati savijete kako da najbolje nahranite vaše ribe tako da se ne morate brinuti kako ste im dali neku hranu koja im ne odgovara i koju neće pojesti.

KOJOM HRANOM MORATE HRANITI RIBE

Za početak najbolje bi bilo da uzmete hranu za ribe u listićima. Tu hranu ribe obožavaju i jesti će ju dok ju vi stavljate u vodu. No moramo vas odmah upozoriti da ribe ne smiju jesti istu hranu dulje od 5 mjeseci. Nakon toga vaše ribe mogu dobiti upalu mjehura ili još gore upalu želudca. Nakon toga grubo je reći da im nema spasa, no na žalost niti nema. Kada prođe određeno vrijeme svojim ribama dajte smrznutu hranu za ribe. Ta smrznuta hrana puna je proteina i vaše ribe će konzumirajući to biti jako zdrave i pune snage koju će potom cijeli dan trošiti na plivanje. Odmah da vam napomenemo da svu ovu hranu možete kupiti u bilo kojem pet shopu i nije niti malo skupa kao hrana za neke druge životinje. Također ribama možete dati i živu hranu koju morate znati pripremiti do najmanjeg detalja. Razlog je taj što ako spremite hranu koja im se ne dopadne, ostati će plutati, a kako je ta hrana puna bakterija lako je moguće da se vaše ribe nepotrebno inficiraju. Također morate biti sigurni da ribe hranite onda kada su gladne. Ne smijete im stavljati previše hrane jer će one sve pojesti makar bile site i nakon toga postoji rizik od bolesti.

KAKO ZNATI KOJU HRANU MORATE KORISTITI ZA ODREĐENU VRSTU RIBE

Kada kupujete ribu morate odmah znati o kojoj se vrsti radi. Razlog je taj da ćete ju hraniti prema vrsti. Tako recimo imamo biljojede koje ćete kako i ime govori hraniti samo biljnom hranom. Takve ribe će najčešće jesti alge, no njih nema baš za kupiti da ih stavite u akvarij pa se za to ne morate baš brinuti. Vrste koje imaju su mesojedi i svejedi. Mesojedi će se hraniti samo živom hranom. Tako ćete morati stavljati recimo vrlo male ribe da ih pojedu, ili recimo crve i male rakove. Takva vrste ribe mora jesti na takav način i to ne možete promijeniti. Svejedi će pak jesti sve. Njima možete dati i živu hranu i smrznutu hranu nekih biljaka i algi. Baš takve ribe su najčešće u akvariju i takve ribe najviše vole hranu u listićima.

Sada znate kakve ribe jedu koju hranu. Hranu za ribe nije pre teško naći jer imate svega nekoliko vrsti za kupiti pa zapravo i ne možete pogriješiti, osim ako ne kršite neke od ovih osnovnih pravila koje smo vam naveli.

Slični članci