Može li se pas prehladiti

Ako imate psa, onda je vrlo bitno da znate sve o njemu i da budete sigurni što vas pas može imati. Postoje bolesti koje mogu jako naštetiti vašem kućnom ljubimcu, a također postoje i one koje nisu toliko ozbiljne i ne treba ih se shvaćati pre ozbiljno. Naravno da bi svaki puta kada primijetite da vašem psu nije dobro, odvesti ga kod veterinara, postoji nekoliko način da sami doma zaključite što mu je. Prehlada je kod ljudi samo prolazna faza. Možete ju dobiti bilo gdje i već dobro znate stari dobri recept kako da ona prođe. Morate ležati, biti čaj sa limunom, i paziti da vam se ne pogorša. Pitanje koje se nameće samo po sebi je to može li se pas prehladiti. Ako može kako to prepoznati i ono najvažnije od svega kako to možete izliječiti. Pas je vaša odgovornost i morate biti svjesni da ste vi ti kojima se on ne može obratiti govorom, no može svojim tijelom. Ako tako shvatite da nešto sa njime nije u redu, onda ste na odličnome putu da još bolje upoznate svog ljubimca. No možete li prepoznati ima li vaš pas prehladu ili nešto drugo?

MOGU LI PSI DOBITI PREHLADU

Odgovor je da. Vaš pas vrlo lagano može dobiti prehladu i vi možete učiniti malo stvari kako bi ga sačuvali od te bolesti. Vaš pas i vi ste u neku ruku jako slični kada je prehlada u pitanju. Vi to možete dobiti preko nekoga drugoga, isto tako može dobiti i vaš pas. Vi to možete dobiti ako ste vani na otvorenom po zimi i vaše tijelo ne prihvati sve mikroorganizme u zraku. Na taj isti način i vaš pas može dobiti prehladu. Ista stvar je i u pokazivanju toga da imate prehladu. Probajte zamisliti kakvi ste vi kada imate prehladu. Kašljete,znojite se, curi vam nos. Isti su simptomi i kod vašeg psa. Psi također mogu imati višu temperaturu, kašljati i izbacivati razne stvari iz svojih pluća. Kada to primijetite onda ste sigurni da vaš pas ima temperaturu i možete ga liječiti na razne načine i pomoći mu. Možda vam trenutno pada na pamet da vaš pas možda ima neku drugu bolest i da sve bolesti tako kreću. Nije tako i vaš pas kod bilo koje druge bolesti neće biti onakav kao kada ima prehladu.

KAKO IZLJEČITI PREHLADU KOD PASA

Neki od načina na koji možete pomoći svome psu su slični onima kako pomažete svome djetetu ili svome članu obitelji. Prvo što morate napraviti je to da svome psu omogućite toplinu. Kao što znate toplina je najvažnija kada je prehlada u pitanju, i nedostatak topline može dovesti do ozbiljnijih ozljeda. Vaš pas kao i većina pasa vjerojatno živi vani, ne morate ga nužno vući u kuću, nego jednostavno njegovu kućicu malo obložite sa nečime da mu bude toplo i da ne osjeti kako je vani pre hladno. Ako je baš zimsko doba, onda nema druge nego da ga dovedete u kuću i dozvolite mu da bude sa vama dok ne ozdravi. Sebi inače kuhate čaj kada ste prehlađeni, no psima je to strogo zabranjeno. Psi ne smiju piti čaj jer ima određene tvari koje pas ne može probaviti i može biti jako opasan za njega. Vi ćete se boriti protiv dehidracije tako da ćete psu dati vodu ili možda neki drugi napitak koji nije opasan po njegovo zdravlje. Ako vam pas ima jak kašalj i cijelo vrijeme izbacuje sluzavu žutu stvar, vrijeme je da se koristite nekim trikovima. Najbolji trik je taj da mu kupite med sa propolisom i ljekovitim travama. Možete ga kupiti u bilo kojoj ljekarni i nije skup. Na taj način ćete mu spriječiti kašalj i biti će malo bolje. Vaš pas isto tako dok je bolestan mora primati povećanu dozu vitamina. Možete kupiti razne tablete i razne napitke koji su puni vitamina. Tako će se temperatura na ubrzani način liječiti i brže će prolaziti. Ako ništa od ovoga ne uspije ne preostaje vam ništa drugo nego da odvedete svojeg ljubimca veterinaru koji će mu onda dati antibiotike ili u najgorem slučaju injekcije da ozdravi. Također vi morate biti  jako dobri i pažljivi kada vam je pas prehlađen jer se neće moći kretati pa će morati imati određen način zabave dok leži sam i jadan.

Slični članci