5 stvari koje morate vidjeti u Norveškoj

Norveška je jedna od svjetski najljepših mjesta za posjetiti. Toliko je mnogo stvari za vidjeti, napraviti u doživjeti. Bez obzira jeste li željni spektakularnih pejzaža, gradskih šetnji ili nečeg avanturističkog, svatko će naši nešto za sebe. Krenimo redom!

Posjetite prekrasan grad Oslo
Prvina listi je prijestolnica Norveške, Oslo. Grad poznat po svojim spektakularnim zelenim površinama i muzejima, ovaj grad kombinira kulturu i povijest svjetske klase. Doživite unikatan spoj starog i novog s modernom arhitekturom koja se odlično uklapa između povijesnih tvrđava, skulptura i vikinških brodova. Svakako preporučamo da posjetite veličanstvenu Gradsku vijećnicu i Nobelov centar za mir – dom svjetski poznate Nobelove nagrade za mir.

Nevjerojatni Norveški fjordovi
Ako vam je avantura prvi prioritet, onda to mora biti putovanje kroz fjordove koji će vas očarati. Doživite čudesne slapove i prekrasne planine, uz privatne obilaske najboljih Norveških gradova i sela. Tijekom ovih izleta možete doživjeti nevjerojatne skandinavske krajolike, povijest i kulturu izbliza. Što se tiče prijevoza možete ići vlakom, brodom ili čak pješice. Kako god odlučite nećete pogriješiti.

Otkrijte ljepote Bergena
Bergen je slikoviti grad na jugozapadnoj obali Norveške u administrativnoj regiji Hordaland sa 283,929 stanovnika, često se naziva “ulazom u kraljevstvo norveških fjorda”. Pitate se zašto? Okružen je fascinantnim norveškim fjordovima. Isto tako grad je također povijesno vrlo bogat. Možete razgledati srednjovjekovni Hansa Bryggen – tradicionalno pristanište s karakterističnim drvenim kućama te otkriti djela svjetski poznatog skladatelja Edvarda Greiga u muzeju koji nosi njegovo ime.

Šetnje prirodom
Još jedna uzbudljiva stvar u Norveškoj je planinarenje Aurlansfjord-om. Planinarite netaknutom stazom s vodičima, koji će vam opisati krajolik i sve njegove znamenitosti. Zatrebate li kratak predah možete posjetite autentičnu planinsku farmu kako biste uživali u svježe napravljenom kozjem siru – ukusnoj lokalnoj deliciji koja nije povoljna, ali ju svakako preporučamo.

Maknite se od gužve na Undredal
Za kraj preporučamo da uživati ​​u spokojnom fjordskom selu Undierral. U ovome selu nalazi se najmanja crkva u Skandinaviji, možda je najspokojniji i najmirniji dio Norveške. Upoznajte se mirnim krajolikom, mnoštvom seoskih životinja i uživajte u autentičnom kozjem siru u slikovitom okruženju šarmantnih fjorda Norveške.

Slični članci