10 razloga za posjetiti Češku

Da li se još uvijek pitate je li Češka vrijedna posjeta? Unatoč svojoj maloj veličini i ne prisustvu mora, odgovor je definitivno da! Češka već godinama bilježi povećanje broja turista iz cijelog Svijeta i vjerujte nam da postoji mnogo razloga zašto je tako. Isto kao naša Hrvatska i Češka je zemlja koja je u zadnje vrijeme povećala svoje turističke brojke, a evo i zašto je to tako!

1. Lokacija
Češka je definitivno mjesto koje morate posjetiti! Zemlja koja se često referira kao “srce Europe” nalazi se pogađate – u središtu Europe. Država graniči sa Slovačkom, Austrijom, Njemačkom i Poljskom te je dobro prometno povezana.

2. Češki kraj
Ako se želite odmoriti od užurbanih, ali šarmantnih čeških gradova i poželite mir, uvijek možete pronaći mirna mjesta u češkom zavičaju. Svaki grad na samo nekoliko kilometara ima idilična seoca koja će Vam upravo to pružiti.

3. Dvorci
Česi ima preko 2000 sačuvanih dvoraca te se najveći kompleks dvorca na svijetu očito se nalazi u glavnom gradu. Zemlja ima neke od najstarijih dvoraca na svijetu: dvorac Karlštejn i dvorac Trosky.

4. Pivo
Kaže se da Česi piju najviše piva po glavi stanovnika u bilo kojoj zemlji na svijetu i znate što? Oni su na to ponosni! Od toga su napravili veliku promociju i turizam. Poznato pivo Pilsner Urquell dolazi iz češkog grada Plzena. Grad Ceske Budejovice, koji je na njemačkom poznat kao “Budweis”, ime je dobio po svom pivu, poznatom kao Budweiser. Pivo je jednostavno dio češke kulture, a ako vam samo pijenje piva dosadi tu su i spa centar piva ili kupiti kozmetiku (šampon, kreme, sapunice) napravljenu od piva koje morate isprobati.

5. Češke tradicije
Češka narodna tradicija razvijala se među češkim narodom tijekom niza stoljeća i kao rezultat toga češki folklor nudi raznovrstan izvor zabave, a tu su i tradicije koje se vežu uz svaki praznik ili razdoblje kao Uskrs, Masopust, Božić, proljeće itd.

6. Grad Prag
Prag je prekrasni glavni grad Češke s oko milijun stanovnika, nešto kao naš Zagreb. Grad je izrastao u najpopularniju turističku destinaciju s mnogim atrakcijama koje treba vidjeti iz više razloga: poznati Karlov most, najveći dvorac na svijetu, zid Johna Lennona, Stari gradski trg i mnogo toga! Prag je velik stoga se poslužite kartama grada kako bi se lakše snašli u turističkom obilasku.

7. Nizak kriminal i sigurnost
Kada ste u Češkoj, ne brinite o svojoj sigurnosti kasno u noć ili rano ujutro jer zemlja je jedna od najsigurnijih u Europi.

8. Nama razumne cijene
Iako Češka nije jedna od najjeftinijih europskih zemalja, kad posjetite Češku još uvijek možete dobiti lijepu hotelsku sobu za manje od 300kn po noćenju. Uz to pristojni ručak za dvoje će vas u prosječnom restoranu koštati oko 160kn, kao u Hrvatskoj!

9. Moravsko vino
Iako je zemlja poznata kao “zemlja piva”, ipak moravska regija ima procvat vinske industrije i turizma. Dok je Bohemija poznata po pivu, Moravia je sve poznatija po vinu. Moravski kraj sačinjava gotovo 95% svih vinograda u Češkoj Republici.

10. Spa kultura
Češka ima i nekoliko lječilišta, od kojih su neke svjetski priznate i poznate. Uz to u svim češkim gradovima pronaći ćete prekrasnu arhitekturu i prirodna ljekovita vrela!

Slični članci

  • UEFA Euro 2012: Portugal Kada se spomene Portugal odmah svi pomisle na jednog igrača. Naravno Ronaldo. Jedan od najboljih […]
  • Larin izbor – Uloge i glumci Serija „Larin izbor“ u kratkom je roku osvojila srca vjerne publike. Ova priča o ljubavi između […]
  • Čemu služi zeleni čaj Zeleni čaj proizvodi se od biljke Camellia sinensis i smatra se jednim od najljekovitijih čajeva […]
  • Kako registrirati udrugu Ako već neko vrijeme razmišljate o osnivanju udruge, onda ste došli na pravo mjesto jer ćete ovdje […]
  • Najbolja hrana za ribe Ako ne volite životinje koje su divlje i sa kojima morate šetati i trčati, ili ako ne volite […]
  • Kako na brzinu odraditi vježbanje? Svi mi znamo kako je teško napokon odlučiti početi voditi zdrav život i početi vježbati, te kako […]