Internet marketing savjeti za komercijalne agente nekretnina

U trgovanju nekretninama, Internet igra vrlo važnu ulogu u oglašavanju i procesu marketinga. Treba koristiti Internet kako biste promovirali vaše usluge, a i vas same. Postavite vaše ime i sliku na Internet, jer dosta klijenata će prvo provjeriti na Internetu, prije nego što vas kontaktira. Danas mnogo stvari možete učiniti online, od kojih su neke vrlo jednostavne, samo morate biti redovni i  dosljedni u svojim naporima. Na tražilicama, sadržaji trebaju uvijek biti svježi i redovito ažurirani.

Ovdje je nekoliko ideja, koje će vam pomoći da započnete s Internet marketing inicijativama za komercijalnu agenciju nekretninama.

1. Sajtovi su važni za brend agencija i pomažu pri dobivanju oglasa na Internet tražilicama. Provjerite da li Vaša stranica optimizirana i sadrži ključne riječi, tagove, opise i oznake. Ove stavke treba da se primjene za svaku nekretninu i web stranicu. Na ovaj način će vaša ponuda biti znatno učinkovitija na pretraživaču.

2. Koristite samo profesionalne fotografije na vašem sajtu i u vašoj ponudi. Loša kvaliteta fotografija će pokvariti dojam o vama. Neka profesionalni fotografi budu dio vaše marketing kampanje koju ste platili.

3. Pomoću “Google Keywor Search” alata istražujte o vašoj ključnoj riječi i informacije pohranite u listu koju ćete svakog mjeseca ažurirati. Koristite riječi do kojih ste došli u vašem marketingu.

4. Blogovi će vam pomoći da brendirate svoje ime kao specijaliste za trgovanje nekretninama. Blogging je vrlo jednostavan proces i zahtjeva minimalne ili gotovo nikakve troškove. Blogujte redovito, barem jednom ili dva puta tjedno o osnovama tržišta nekretnina. Blogovi su informativnog karaktera, tako da ne promoviraju na klasičan način. Koristite vaš blog da sebe pokažete kao specijalistu za trgovanje nekretninama.

5. Biltene bi se trebali koristiti barem jednom u dva tjedna i treba koristiti proces auto respondera, kako biste izbjegli da vaš domen bude spamovan. Bilten može linkom biti povezan s vašim sajtom i blogom s člancima i promjenama na tržištu.

6. Meta tagovi i oznake opisa su, također, važni kada je u pitanju “industrija portala” koju koristiteza vaše unose. Kada upotrebljavate prave ključne riječi koje ljudi koriste kao termin za pretragu, vašem oglasu dajete veće šanse da bude viđen i na duže vrijeme možete povećati posjetu vašem sajtu. Na primjer, ukoliko poslujete u Novom Sadu onda bi bilo poželjno da budete što bolje pozicionirani za ključne riječi nekretnine Novi Sad ili stanovi Novi Sad.

7. Twitter, LinkedIn, i Facebook su korisni alati društvene interakcije s vašim kontaktima. Možete ih povezati sa vašim blogom i tako se unakrsno promovirati.

Slični članci