Vježbanje uz sobni bicikl

Sobni bicikl je nakon trčanja najbolji način da skinete višak kilograma. Ako imate financijske mogućnosti kupite si sobni bicikl za vaš stan. U zadnje vrijeme nisu toliko skupi a ima stvarno dobrih po jeftinoj cijeni. Kada ih idete kupovat obratite pažnju na display i pitajte prodavače što sve mjeri. Bilo bi najbolje kada bi mogli uzeti onaj koji vam mjeri koliko ste kilometara prešli i koliko ste kalorija potrošili za to vrijeme. Tako ćete moći računajući kalorijsku vrijednost hrane koju jedete paziti na to da potrošite više kalorija nego što ste ih unijeli u sebe. Ako nemate financijske mogućnosti, svaka teretana ima sobni bicikl. Sobni bicikl osim za skidanje kila odlična je sprava koja će vam jako ojačati mišiće na nogama.

RAZLIKA IZMEĐU SOBNOG BICIKLA I OSNOVNOG BICIKLA

Problem sa sobnim biciklom je što nije kao klasični bicikl koji vozite po gradu pa vam nije dosadno. Sobni bicikl može biti jako zamoran ako nemate televiziju u teretani i buljite u zid dok ga vozite. Ako već nemate mogućnost vježbati doma pred televizorom ponesite si neku knjigu ako volite čitati pa stavite na bicikl ili neke novine ili što vas zanima. Također ponesite si mp3 player ili nešto slično tako da bi mogli uživati vozeći se a ne razmišljati o tome da jedva čekate da siđete sa bicikla jer vam je dosadno.

Preporučeno vrijeme za vožnju na sobnom biciklu je između 45 minuta i sat vremena. To ovisi o vašoj tjelesnoj građi i fizičkim mogućnostima. Ako želite brzo izgubiti kile probajte voziti bicikl nešto kraće ali si stavite teret kojim ćete okretati pedale nešto teži, ako vozit bicikl kako bi ostali u formi ili za rekreaciju stavite si na sat vremena ali nešto lakši teret, kako bi mogli duže voziti. Ako pak nemate problema sa težinom svejedno možete voziti bicikl 10 minuta prije treninga kako bi ste se što bolje zagrijali i oznojili.

POTREPŠTINE ZA SOBNI BICIKL

Prije nego što krenete voziti bicikl budite sigurni da kraj sebe imate bocu sa vodom i uzmite si bananu ili neko drugo voće kako vaše tijelo ne bi dehidriralo i kako bi dobili određenu dozu vitamina koja vam je potrebna. Taj dan kada znate da ćete voziti bicikl sat vremena ne bi trebali jesti nezdravu i masnu hranu, jedite nešto lagano što će vaše tijelo što prije iznojiti, i nakon toga će vaše tijelo automatski početi topiti salo na biciklu.

Sobni bicikl bi trebali voziti barem 5 dana u tjednu. Ako niste u mogućnosti voziti 5 dana u tjednu pa mislite svaki put voziti 10 minuta duže, to nije potrebno jer 60 minuta je maksimalno koliko bi vaše tijelo trebalo trošiti kalorija na sobnom biciklu. Sve preko bi moglo voditi do kontra efekta jer bi vas noge i trbušni mišići mogli zaboljeti.

Bicikl možete voziti kao i normalan bicikl no postoje i neki drugi načini kojima ćete pojačati intenzitet treninga. Recimo možete se dići i voziti bicikl stojeći pa praktički više trčite nego vozite bicikl. Tako će vaše tijelo još prije sagorijevati masnoće i topiti salo. Isto tako bilo bi dobro kada bi mijenjali intenzitet kojim okrećete pedale i teret koji vučete. Prvih 20 minuta vozite najtežu dionicu pa idite prema lakšima. Ili drugi tjedan vozite prvo lagane pa zadnjih 5 minuta vozite maksimalnom snagom koju možete povući. Pazite samo na to da ako odlučite vozit neku minutažu, da ne pretjerate pa ne možete završiti zacrtan plan.

Sobni bicikl će vam sigurno pomoći skinuti višak kilograma no morate biti korektni i jesti zdravu hranu kako vaša vožnja ne bi bila uzaludna. U mršavljenju je ono što jedete mnogo važnije nego vježbanje na spravama. Nema te sprave koja vam može skinuti kile ako sami ne odlučite da to želite i pridržavate se zacrtanog plana.

Slični članci