Kako skinuti film – besplatno & legalno

Filmove na Internetu možete skidati s mnogih stranica. Predstaviti ćemo vam samo nekoliko. Naravo svi izvori nude skiranje sadržaja besplatno!

IWatchFilm (http://www.iwatchfilm.com) jedan je od vodećih portala za download-anje filmova. Pruža šarolik izbor najnovijih, ali i klasičnih naslova. Prioritet ovog portala je isplativost. Zbog toga korisnici pretražuju filmove po naslovu, godini proizvodnje i zemlje; mogu ponovo skidati film ukoliko im se skidanje zbog bilo kojeg razloga prekine prije završetka; mogu birati tip formata koji im najviše odgovara.

FILM IS NOW (http://www.filmisnow.it/ )  je talijanska stranica za skidanje filmova. Započeo je radom u listopadu 2006 godine. Danas raspolaže s više od 1000 naslova. S ove se stranice filmovi mogu skidati na dva različita načina: Download-to-Own (trajna, defnitivna kupnja) i Download-to-Rent  (film se samo “posuđuje” za gledanje).

I u Hrvatskoj imamo sličan portal kojeg je otvorila “Nova TV”www.oyo.novatv.hr. Na ovom portalu možete pregledavati video sadržaje na zahtjev VOD (video on demand – usluga na zahtjev).  Osim filmova, na OYO-u možete gledati i informativne i zabavne emisije Nove TV te sportski program. Treba napomenuti da na ovoj stranici ima i puno besplatnog sadržaja. Većinom su to emisije koje su već emitrane na “Novoj TV”.

Skidanje filmova je moguće 24 sata dnevno. Prije skidanja filmova s bilo kojeg od gore navedenih portala, potrebno je imati kreditnu karticu i registrirati se. Osim svojih osobnih podataka, za registraciju će vam trebati valjana email adresa.

Slijede 3 portala s kojih se potpuno besplatno i legalno, mogu skidati filmovi.

The Internet Archive (http://www.archive.org/index.php): ovdje možete naci stare, strane filmove, igrice, dokumentarce itd.

Emol (http://emol.org/): ovdje ćete pronaći komedije i igrane filmove

AngryAlien (http://www.angryalien.com/): ovdje ima puno crtanih filmova

Slični članci