Kako ukrasiti tortu

Torte se mogu ukrasiti na razne načine:sa čokoladnim i šećermm glazurama, šlagom, slatkim vrhnjem, ticino masom itd.

Čokoladne glazure: Količine su dovoljne za dekoriranje torte promjera 25cm. Što se tiče ovakve vrste glazura, možemo reći da su idelane za čokoladne torte, ali mogu poslužiti i za torte s lješnjacima, orasima, od kave….

Čokoladna glazura i maslac: Raskomadajte 200gr tamne čokolade i rastopite je na vodenoj kupelji s dvije žlice vode. Kada se čokolada otopi, dodajte 75gr maslaca i dobro izmješajte. Tako ćete dobiti glatku kremu kojom ćete premazati toru i ostaviti da se ohladi kako bi se glazura stvrdnula.

Glazura ganache: 15cl vrhnja stavite na vatru i čim počne kuhati ubacite 80gr rastrugane čokolade. Pomješajte samo nakon što se čokolada rastopi, maknite s vatre i pustite da se ohladi. Izmiksajte s mikserom dok se smijesa ne udvostruči.

Glazura od bijele čokolade: rastopite 100 gr bijele čokolade. Mješajte s drvenom kuhačom kako biste dobili glatku kremu u koju ćete dodati 15cl vrhnja. Odmah premažite tortu glazurom.

Šećerne glazure: Lako ih je pripremiti. Najadekvatnije su za voćne torte, torte od jogurta i sl.

Glazura s vašim omiljenim pićem: u posudu stavite 150 gr šećera u prahu, zagrijte na vodenoj kupelji. Zatim malo po malo dodajte 4 žlice omiljenog pića (votka, rum, kirsch) neprestano mješajući pjenačom. Kada ste dobili glatku i kompaktnu smijesu, započnite s dekoracijom torte.

Glazura od naranče:izmiksajte jedan bjelanjak sa sokom jedne naranče. Postepeno dodavajte 300 gr šećera u prahu. Masa mora biti savršeno glatka. Pokrijte tortu odmah s istom.

Glazura “reale”:ova glazura je idealna za bilo koji kolač. Zbog svoje konsistencije, može se dekorirati slastičarskom vrećicom. Stoga se može koristiti i za dekoracije drugih kolača. Za ovu glazuru ujedinite jedan bjelanjak s 500 gr šećera, dodajte sok od pola limuna i izmiksajte štapnim mikserom. Glazura je gotova kad dobije konsistenciju poput šlaga ili slatkog vrhnja.

Slični članci