Kako biti zgodna

U ovom članku dati ćemo vam savjete kako poboljšati vaš izgled i postati zgodna i lijepa iznutra i izvana. Iako je dobro što želite poboljšati vaš izgled, morate zapamtiti da su svi lijepi baš onakvi kakvi jesu, sve dok su lijepi iznutra. Uvijek ćete izgledati dobro, sve dok se osjećate dobro i samouvjereno.

Potrudite se smiješiti. Osmijeh će učiniti da se osjećate dobro u vezi sebe  i potaknuti druge da se osjećaju pozitivno u vašoj blizini. Možete čak vježbati smiješenje u zrcalu, to će biti odličan početak vašeg dana jer će vas potaknuti na to da budete u dobrom raspoloženju. Sjetite se nečega što vas je nasmijalo i definitivno ćete imati najšarmantniji i najljepši osmijeh. Sjednite ispred zrcala i vježbajte različite načine osmjeha da bi vidjeli koji vam najbolje odgovara i koji je od njih vama najljepši, smiješak s nagnutom glavom, s otvorenim ustima, s zatvorenim ustima ili neki drugi.

Očistite vaše lice od akni ako ih imate. Isprobajte različite proizvode da bi istražili koji vam najbolje odgovara, a ako imate ozbiljnijih problema s aknama posjetite dermatologa da bi vam mogao pružiti stručnu pomoć. Ako niste zadovoljni s vašom frizurom pođite do frizera i zatražite ga savjet o tome kakva bi vam frizura najbolje stajala na vaše lice. Nemojte se bojati promijeniti vašu frizuru. Četkajte vašu kosu svakodnevno, jer će to prenijeti ulje s vašeg korijena na ostatak kose. Ulje s korijena štiti vašu kosu ali može učiniti da vam kosa ne izgleda njegovano.

Ako koristite šminku budite svjesni činjenice da je šminka napravljena s razlogom da poboljša vaše prirodne značajke, a ne da ih potpuno prekrije. Nemojte pretjerivati s puderom jer će vam on samo zagušiti lice i možda čak izazvati pojavu akni. Ne kažemo da ne koristite puder, već samo da budete pažljivi. Pri stavljanju sjenila nemojte se bojati koristiti i vedrije tonove, no provedite neko vrijeme ispred zrcala isprobavajući različite bojeve i stilove da bi vidjeli što je najbolje za vas. Maskara zbilja otvara oči i čini vaše trepavice divno dugima i lijepima. Ne zaboravite svakodnevno koristiti balzame za usne, jer će vam ono pomoći pri revitalizaciji usana i čini ih lijepima.

Kupite odjeću koja vam laska. Istražite koja vrsta odjeće najbolje odgovara vašem obliku tijela. Osvježite vaše odjevne kombinacije s modnim dodatcima, možda neki slatki rajf za kosu, ogrlicu ili čak prsten. Sjedite uspravno jer je držanje zbilja bitno zbog toga što ono pokazuje da se osjećate dobro u vezi sebe i tako izgledate privlačnije. Vježbajte jer će vam to pomoći s  držanjem i učiniti da izgledate, ali da se i osjećate bolje. Pobrinite se da spavate dovoljno, jer će vas to učiniti opuštenijom i nećete se morati boriti s onim ružnim crnim krugovima ispod očiju. Najvažnije od svega je da se ne zamarate previše s onim što smatrate vašim manama jer ćete se tako samo ljutiti i biti nervozni bez ikakva razloga. Promijenite ono što možete, a ono što ne, pretvorite u pozitivne osobine. Možda vam je kosa preravna, ali samo se sjetite svih onih djevojaka koje svakodnevno ravnaju svoju kosu. Usmjerite vašu pažnju na pozitivne stvari, što više razmišljate o vašim pozitivnim stvarima, negativne postaju sve manje važne.

Slični članci