Najbolje Božićne komedije

Božić je kao i sve drugo dobar povod za napraviti neki film. U vrijeme blagdana ljudi su sretniji nego u ostalom dijelu godine, i sigurno su opušteniji i nasmijaniji. Upravo takva atmosfera bila je plodno tlo mnogim filmovima, a samim time i plodno tlo za veliku zaradu. Ništa vas ne može nasmijati kao dobra Božićna komedija upravo iz tog razloga jer vam je u to vrijeme godine sve smiješno. Postoji veliki broj Božićnih filmova, no vrlo malo komedija koje su ostale, i koje će ostati zapamćene jako dugo vremena. Kada vidite da se neki filmovi repriziraju svake godine, postanete nervozni i to vam sigurno nije previše drago. No postoje neki filmovi koji se repriziraju svake godine u vrijeme Božića, i nikada vam nije teško pogledati ih sa svojom obitelji i dobro se nasmijati. U ovome članku koncentrirati ćemo se na komedije. Postoji mnogo Božićnih akcijskih filmova, pa i drama koje nam najbolje daju uvid u kontrast između sreće i tuge, no pouka svakog Božićnog filma, pa tako i komedija je svakako borba između dobra i zla, gdje na kraju dobro pobjeđuje. Sada ćemo krenuti sa komedijama koje su toliko popularne da ih možete gledati desetak puta, no uvijek će vas vratiti u doba kada ste bili mladi, i natjerati vas da se osjećate odlično.

~tammy.j~ - flickr

~tammy.j~ – flickr

Sigurno najuspješnija i najbolja komedija Božićne tematike, sada već film koji je poprimio kultni status, je Sam u kući. Taj film imate prilike svake godine gledati na TV- u. Film je odlična priča o jednome dječaku koji za Božić želi biti sam. No kada mu obitelj nestane, i nađe se u željenoj situaciji, shvati kako je pogriješio. Njegov dom napadnu dva lopova, i on želi napraviti sve kako bi zaštitio svoj dom. Osim što je film prepun komičnih scena koje će vas dobro nasmijati, nosi i vrlo važnu poruku. Ta poruka je da je obitelj najvažnija, i da vam blagdani bez njih ne bi bili isti. Film je napravljen da ga možete gledati sa najmlađima, i ne bojati se da će vama biti dosadno jer sigurno neće, nego ćete se ponovno odlično zabaviti. Film je također bio toliko uspješan i dobar da je snimljen i nastavak, koji također spada u klasične Božićne komedije. Nakon serijala Sam u kući spomenuti ćemo još neke komedije koje će biti prikladne za vaše najmlađe i koje će im se sigurno svidjeti. Jedna od njih je svakako i Kako je Grinch ukrao Božić. Odlična priča koja se već naraštajima pripovijeda i nikada se neće zaboraviti. Također imamo i nekoliko iznimno smiješnih komedija koje možda ne nose toliko poučnu priču, no svakako su urnebesne. To su prije svega Elf, sa odličnim Willom Ferrellom, Surviving Christmas, Ernest saves Christmas. Također imamo i nekoliko odličnih starijih filmova koji će vašim najmlađima dočarati koliko Božić može biti čaroban. To su Miracle on 34th Street, A Christmas Story i National Lampoon’s Christmas Vacation.

Postoji i nekoliko komedija koje možda nisu primjerene za Božić, i idu malo različitijim smjerom, no svejedno su odlične i zabavne. Takve komedije svakako predvodi Bad Santa. Film prati pijanog djeda mraza i njegove ne baš prikladne avanture. No toliko je smiješan i zabavan da mu nećete moći odoljeti. Također možete pogledati i Nightmare before Christmas. Film koji je stekao kultni status kako kod mlađih tako i kod starijih. Možda najboljo Burtonovo ostvarenje, koje nam na jako mračan način pokazuje kako možemo voljeti Božić

Sada znate sve komedije koje bi mogli pogledati sa svojim najdražima, i kako pomoću filma svoje najmlađe naučiti neke važne i poučne lekcije. Vrijeme blagdana je vrijeme uživanja, stoga si nemojte uskratiti zabavu i razbibrigu barem nekoliko dana u godini.

Slični članci