Kako napraviti oglas za posao

Ako ste vlasnik tvrtke ili obrta te tražite novog zaposlenika, vrijeme je da objavite oglas za posao. Ako ne znate kako napraviti dobar oglas koji će privući što više kandidata, obavezno pročitajte tekst do kraja. Poslodavci koji traže nove zaposlenike obično oglas stave u lokalne novine, gdje će ih vidjeti svi koje bi ta punuda za posao mogla zanimati. Oglasni prostor prodaje se prema veličini, a što je vaš oglas veći i zanimjiviji, privući će više kandidata. U vašem oglasu bitno je naglasiti što će sve biti u opisu posla novog zaposlenika, koje uvjete kandidat mora ispunjavati i obavezno ime tvrtke i kontakt poslodavca. Umjesto telefona, puno je bolje napisati email ili broj faksa na koji kandidati mogu poslati molbu za posao i svoj životopis. To je ipak malo bolje nego da vam telefon zvoni svakih pet minuta. U oglasu je bitno napisati i koje će biti radno vrijeme novog zaposlenika – da li će raditi dvokratno, samo ujutro ili samo popodne, vikendom ili ne. Potrebno je napisati što više podataka o samom poslu, ali neke informacije ipak je bolje ostaviti za sam razgovor za posao, poput recimo visine plaće.

Kad ste osmislili svoj oglas, nazovite marketing novinske kuće gdje želite postaviti svoj oglas. Tu ćete saznati točne cijene za oglase za posao, te uvjete plaćanja. Izaberite ono što vama najbolje odgovara. Pošaljite svoj oglas osobi zaduženoj za marketing i obavezno zatražite da vam pošalje oglas za zadnji pregled, kako bi izbjegli sve moguće greške prije objavljivanja.

Osim novina, vaš oglas možete postaviti i na internetske portale, gdje često možete puno povoljnije predati vaše oglase, a osim toga vidjet će ih i puno veći broj ljudi. Vaše oglase možete ostaviti i u nekim besplatnim oglasnicima, ali takve je stvari najbolje izbjegavati ako se smatrate ozbiljnijom tvrtkom, jer će to izgledati neprofesionalno vašim budućim zaposlenicima te se mnogi kvalitetni ljudi uopće neće javiti na taj oglas. Nadamo se da smo vam pomogli i da će vaša tvrtka uskoro imati priliku birati između mnogih vrhunskih kandidata.

Slični članci