Kako napraviti velike lokne

Sigurno ste mnogo puta poželjeli imati prekrasne velike lokne, ali ma što pokušavali to vam nikako ne uspjeva. Nakon svih tih pokušaja, vaša kosa i dalje stoji ravno ili ste je toliko zapetljali da više ne znate kako ćete je dovesti u red. E pa tu mi upadamo! Pročitajte ovih nekoliko savjeta i vašu će glavu uskoro krasiti lijepe velike lokne kakve ste do sad viđali samo na filmskim ekranima.

Najprije operite kosu i obavezno upotrijebite regenerator. Nakon pranja, uzmite veću četku za kosu i dobro se počešljajte tako da kosa bude potpuno ravna i bez ikakvih čvorića. Ako je vaša kosa prirodno valovita pustite je da se prirodno osuši, a ako nije onda osušite vašu kosu fen četkom. Najbolje bi bilo da uz to koristite kakav serum protiv kovrčanja kose. Kad ste je osušili, vrijeme je za uvijač za kosu. Dok se vaš uvijač zagrijava, razdvojite kosu u tri dijela tako da dva dijela stavite sa strane, a treći dio ostavite iza. Dva dijela uhvatite ukosnicama, a jedan ostavite. Krenite lagano uvijati taj prvi dio, tako da počnete sa stražnjeg dijela glave pa idite polako prema licu. Kako uvijate koji pramen, obavezno ga nasprejajte s lakom za kosu i pričvrstite ukosnicom dok se ne ohladi. Kad uvijete cijelu kosu, maknite sve ukosnice i prstima prođite kroz kosu da je namjestite. Nemojte je ni slučajno češljati, jer ćete tako uništiti teško dobivene lokne. Kad ste to napravili još jednom pređite lakom za kosu po cijeloj kosi. I to je to, vaše savršene lokne su tu! Ako vam možda nisu ispale kako ste zamišljali, ne brinite, ponekad je potrebno malo više prakse da bi bile savršene. Sljedeći put će sigurno biti baš onakve kakve želite.

Ako nemate uvijač za kosu, postoji još nekoliko jeftinijih načina. Možete kupiti čičak uvijače, kod kojih je postupak kovrčanja prilično jednostavan. Vlažne pramenove omotajte oko čičak uvijača i samo ih maknite kad se kosa osuši. Možete koristiti i spužvaste uvijače koje možete kupiti u nekim specijaliziranim trgovinama za frizerske salone. Jedna od jednostavnijih opcija je pletenica (najbolja bi bila riblja kost). Na mokroj kosi ispletite pletenicu i s njom prespavajte. Ujutro ćete imati prekrasne kovrče! Nadamo se da smo vam dali neku dobru ideju i da ćete već sutra gradom prošetati sa svojom novom frizurom!

Slični članci