Safe House 2012 (Sigurna kuća) Filmska kritika

Ovaj film će se sigurno svidjeti svim ljubiteljima trilera i napetih radnji. Prva stvar koju morate uočiti je odlična glumačka ekipa koja je sakupljena za ovaj film. No na svim internetskim forumima koji se bave isključivo filmovima i glumcima, povlači se pitanje Denzela Washingtona u ovome filmu. Po nekima je on precijenjen glumac, po mnogima baš suprotno i tvrde da je podcijenjen. Takvo pitanje je stvar ukusa i zapravo je samo na vama da date svoj sud o tome kada pogledate ovaj film. Prije nego ga uopće počnete gledati, nemojte gledati razne trailere na internetu ili na nekim programima kao recimo cinestar tv i slični, jer će vam ubiti dobar dio iznenađenja. Ovaj film se zapravo bazira baš na tome da vas iz scene u scenu iznenađuje i drži u neizvjesnosti od prve do zadnje minute. Prvo ćemo krenuti sa glumačkom postavom koja je po svemu sudeći najjači adut ovog trilera.

GLUMCI I REDATELJ FILMA:

Redatelj ovog filma je odlični Daniel Espinosa. Nema iza sebe neku zavidnu karijeru, no mora se napomenuti da je na početku karijere i da stvarno ima dobar potencijal. Neke scene su vidljivo njegovo ruho i on vas zapravo drži u napetosti. Glavni glumci ovog filma su Denzel Washington i Ryan Reynolds. Ryan je po mnogima sasvim prosječan glumac i u svijetu filma ga drži samo njegov izgled i razne veze sa poznatim glumicama. No to zaista nije istina. On je odličan glumac, i u ovome filmu je to ponovno dokazao. Denzel je pak u ovome filmu odigrao nešto lošiju ulogu. On ima taj talent da vam kroz film može pokazati emocije i može stvoriti sliku o glumcu kroz ulogu u filmu. Ovdje se na prvi pogled čini da je namjerno odglumio takvu ulogu da ne možete shvatiti o kakvom se liku radi. No mislimo da je ipak malo previše izlizao svoju ulogu i u nekim trenutcima vam postane nepotrebno naporan i ne djeluje onako uvjerljivo kako bi trebao.

RADNJA FILMA:

Radnja ovog filma je zapravo u istu ruku jednostavna, a opet toliko dobro smišljena baš zbog te jednostavnosti. Ryan glumi Matta Westona koji nadzire sigurnu kuću u Južnoj Africi. Sigurna kuća je zapravo skrovište CIA za koje se ne zna, i gdje dovode sve svoje najtraženije zločince na ispitivanje. Isto tako dovedu svog najozloglašenijeg i najtraženijeg zločinca Tobina Frosta kojega glumi Denzel na ispitivanje. Nevolje počinju kada istu kuću napadnu plaćenici koji također žele Frosta i pokušavaju ga oteti. Nakon toga novak Matt mora pokušati učiniti sve kako se to ne bi dogodilo i mora osigurati svojega zatvorenike. No problem je u tome što Frost ne želi baš surađivati i sa razlogom ima reputaciju okorjelog kriminalca. Kao što je već napomenuto radnja je vrlo jednostavna, no iz nje se ne mogu očitati sve nevolje koje slijede i svi zapleti koji će se dogoditi.

OCJENA:

Ovakav film je zapravo vrlo lagano ocijeniti. Ako volite trilere onda je ovo film za vas. Ako ne volite, također ga pogledajte jer je film dosta brz i možemo vam garantirati da vam neće biti dosadno. Naravno da postoje neke scene koje su malo pre naivne. Već svima dobro poznate scene iz akcijskih filmova gdje jedan čovjek može bez problema svladati pedesetoricu, ili ne može fulati pokretnu metu, dok njega kiša metaka ne može ozlijediti. Također na ocjenu utječe i vrlo dobra gluma, i vrlo dobar scenarij. Nemojte propustiti ovaj film, jer će vam barem na neko vrijeme skrenuti misli na nešto drugo i biti ćete napeti zbog vrlo dobre radnje filma. Ocjena 7/10.

Safe House 2012 – Trailer

Slični članci