Raspored utakmica UEFA EURO 2012

Za sve ljubitelje nogometa, i za sve koji misle svoj godišnji odmor potrošiti na Euru, dobro je znati raspored svih utakmica i lokacije na kojima će se te utakmice odigravati. Za one koji će Euro pratiti doma pred svojim TV ekranima, također nije loše znati kada se odigravaju utakmice, tako da mogu biti sigurni da neće propustiti utakmice koje ih zanimaju. Ovaj Euro kao i svi raniji igrati će se u terminima koji bolje odgovaraju igračima zbog vrućina koje su predviđene za taj dio godine. Krenuti ćemo sa rasporedom utakmica po skupinama i na kojim se stadionima igraju.

Euro 2012. počinje skupinom A.

Otvaraju domaćin Poljska protiv Grčke 8. lipnja u 18. sati na stadionu u Varšavi.

Nakon njih isti dan igraju Rusija protiv Češke u 20.45 na stadionu u Wroclawu.

Drugo kolo igra se 12. lipnja, a igraju Grčka protiv Češke u 18. sati na stadionu u Wroclawu.
Nakon njih igraju Poljska protiv Rusije u 20.45 na stadionu u Varšavi.

Posljednje 3. kolo igra se 16. lipnja, a toga dana se obje utakmice igraju u 20.45 tako da ne bi moglo doći do kalkulacija.

Grčka protiv Rusije igra na stadionu u Varšavi, dok Češka protiv Poljske igra na stadionu u Wroclawu.

Skupina B počinje 9. lipnja, a prvu utakmicu igraju Nizozemska protiv Danske u 18. sati na stadionu u Hrakovu. Nakon njih igraju Njemačka i Portugal u 20.45 na stadionu u Livivu.

2. kolo igra se 13. lipnja, prvu utakmicu igraju Danska i Portugal u 18. sati na stadionu u Livivu. Nakon njih igraju Njemačka i Nizozemska u 20.45 minuta na stadionu u Hrakovu.

Posljednje 3. kolo igra se 17. lipnja, također obje utakmice u 20.45. Njemačka igra protiv Danske na stadionu u Livivu, dok Portugal igra protiv Nizozemske na stadionu u Hrakovu.

Skupina C počinje 10. lipnja, otvaraju u 18. sati Španjolska i Italija na stadionu u Gdanjsku.

Drugu utakmicu igraju Hrvatska i Irska u 20.45 na stadionu u Poznanu.

2. kolo igra se 14. lipnja. Prvu utakmicu u 18. sati igraju Italija i Hrvatska na stadionu u Poznanu, nakon njih igraju Španjolska i Irska u 20.45 na stadionu u Gdanjsku.

Zadnje 3. kolo igra se 18. lipnja, obje utakmice u 20.45. Hrvatska igra protiv Španjolske u Gdanjsku, dok Italija igra protiv Irske u Poznanu.

Skupina D počinje 11. lipnja. Prvu utakmicu u 18. sati igraju Francuska protiv Engleske na stadionu u Donjecku. Drugu utakmicu u 20.45 igraju Ukrajina i Švedska na stadionu u Kijevu.

2. kolo igra se 15. lipnja. U 18. sati igraju Švedska i Engleska na stadionu u Kijevu. Nakon njih u 20.45 igraju Francuska i Ukrajina na stadionu u Donjecku.

3. kolo igra se 19. lipnja, obje utakmice u 20.45. Švedska i Francuska igraju u Kijevu, dok Engleska i Ukrajina igraju u Donjecku.

Raspored četvrtfinala je sljedeći:

21. lipnja u 20.45 na stadionu u Varšavi igraju pobjednik skupine A i drugoplasirani u skupini B.

22. lipnja u 20.45 na stadionu u Gdanjsku igraju pobjednik skupine B i drugoplasirani u skupini A.

23. lipnja u 20.45 na stadionu u Donjecku igraju pobjednik skupine C i drugoplasirani u skupini D.

24. lipnja u 20.45 na stadionu u Kijevu igraju pobjednik skupine D i drugoplasirani u skupini C.

Raspored polufinala je sljedeći:

27. lipnja u 20.45 na stadionu u Donjecku igraju bolji iz dvoboja A1- B2, i bolji iz dvoboja C1- D2.

28. lipnja u 20.45 na stadionu u Varšavi igraju bolji iz dvoboja A2- B1, i bolji iz dvoboja D1- C2.

Veliko finale na rasporedu je 1. srpnja u 20.45 na stadionu u Kijevu.

Sada kada znate raspored svih utakmica i u koliko sati igraju, nema izgovor zašto ste propustili neku utakmicu. Oslobodite si vrijeme za utakmice koje želite pogledati i uživajte uz dobro društvo u dobrom nogometu.

Slični članci

  • UEFA Euro 2012: Švedska Svaka momčad koja ima Zlatana Ibrahimovića smatra se jednim od kandidata za prolazak skupine. […]
  • UEFA Euro 2012: Francuska Davno su prošli dani kada je Francuska bila strah i trepet nogometne Europe. Francuski šarm nestao […]
  • UEFA Euro 2012: Engleska Već je postalo tradicionalno da Englezi podbace na svakom velikom natjecanju. Ove godine im nije […]
  • UEFA Euro 2012: Španjolska Bullsi, Barcelona, Federer, Tiger Woods… Čemu nabrajanje. Najbolje momčadi i najbolji sportaši […]
  • UEFA Euro 2012: Italija Talijani nakon razočaranja na prošlom svjetskom prvenstvu pokušati će učiniti sve kako bi prošli […]
  • UEFA Euro 2012: Hrvatska Prije nego što uopće počnemo, priča ide ovako. Kobe Bryant zabije 81 koš Torontu. Pitaju ga […]