Kako Word dokument prebaciti u PDF

Ako ste oduvijek htjeli naučiti prebaciti word dokument u pdf format, onda ste na pravom mjestu. Prilično je jednostavno, pa ćete ovo moći napraviti čak i ako niste nekakav stručnjak za računala. Ako imate Word 2007, prebacivanje u pdf vam je automatski podržano, ali ako koristite starije Microsoft Word verzije, onda će vam trebati naša mala pomoć. Samo slijedite naše korake i ne možete pogriješiti.

1. Prije nego što krenete s prebacivanjem iz word formata u pdf, morat ćete s interneta skinuti neki od pomoćnih programa za konvertiranje. Mi vam preporučamo „PDF creator“, jedan od jednostavnijih. Njega vam često u svojim tekstovima predlažu i mnogi poznati informatički časopisi, tako da sigurno nećete pogriješiti ako izaberete baš taj program.

2. Kad ste instalirali „PDF creator“ na vaše računalo, otvorite Word dokument koji želite prebaciti u pdf format.

3. U glavnom izborniku izaberite „File“, a zatim opciju „Print“. Kad vam se otvori novi prozor, tu će vam najvjerojatnije automatski pisati ime vašeg printera, pa vi samo trebate kliknuti na strelicu pored imena vašeg printera i u padajućem izborniku izabrati virtualni printer – odnosno PDF creator.

4. Kad ste to napravili, samo kliknite „OK“ te izaberite ime svoje nove pdf datoteke kao i lokaciju na kojoj je želite sačuvati. Nakon što to napravite, proces konvertiranja je gotov i vašu datoteku možete slobodno otvoriti u pdf formatu pomoću Adobe Acrobat Readera ili nekog drugog čitatača pdf datoteka.

Možete li vjerovati da je to tako jednostavno? U samo par koraka od word dokumenta dobijete onaj u pdf formatu! Pdf format ljudi najčešće koriste kako bi zaštitili svoj dokument, jer u pdf formatu nije moguće daljnje uređivanje dokumenta. Tako da, ako vam ovaj podatak trenutno ne treba, sigurno će vam zatrebati jednog dana u školi, na fakultetu ili pak na poslu! Zato, dobro pročitajte tekst i zapamtite ove jednostavne korake jer će vam jednog dana sigurno biti od koristi!

Slični članci