Uvjeti korištenja / Pravila privatnosti / GDPR / Politika o Kolačićima

Uporabom ovog portala, slažete se da nećete objavljivati nikakav materijal koji je neistinit, pogrdan, neispravan, uvredljiv, vulgaran, pun mržnje, uznemirujući, nepristojan, seksualno usmjeren, prijeteći, napadanje tuđe privatnosti, materijal za odrasle, ili na bilo koji drugi način krši bilo koji internacionalni i američki federalni zakon.

Također se slažete da nećete objavljivati nikakav materijal koji je zaštićen autorskim pravom, osim ako Vi imate autorsko pravo ili imate pismeno dopuštenje vlasnika zaštićenog materijala. Spam, flooding, reklame i lančane poruke su također zabranjeni na ovom portalu.

Nemoguće je za upravu ili vlasnike ovog portala potvrditi ispravnost svih poruka. Zapamtite da mi ne pratimo aktivno objavljene članke, i stoga nismo odgovorni za sadržaj svih sadržanih članaka. Ne garantiramo točnost, potpunost ili korisnost objavljenih informacija.

Objavljene poruke izražavaju poglede njihovog autora, ne nužno poglede cijelog portala, njegove uprave, članova i vlasnika. Svi koji smatraju da je objavljeni materijal neugodan ili neprikladan trebaju odmah obavijestiti administratora.

Uprava i vlasnici ovog portala zadržavaju pravo da brišu sav neugodan i neprikladan sadržaj, u prihvatljivom vremenskom periodu, ako odluče da je to nužno. Međutim, možda neće biti u mogućnosti odmah ukloniti ili urediti određene poruke. Ovo pravilo se također primjenjuje i za informacije u profilima članova.

Isključivo Vi sami ste odgovorni za sadržaj Vaših objavljenih članaka. Vlasnici ovog portala također zadržavaju pravo za otkrivanje Vašeg identiteta (ili bilo kojih drugih sličnih i povezanih informacija) u slučaju formalne pritužbe ili legalne akcije nastale iz bilo koje situacije izazvane Vašom uporabom ovog portala.

Google Adsense i DoubleClick DART Kolačić
Google, kao dobavljač oglasa, koristi “kolačiće” kako bi prikazao oglase. Korištenjem DART “kolačića” Google-e omogućuje serviranje oglasa posjetiteljima koji su zasnovani na korištenju ove stranice te drugih web stranica koje ste posjetili.

Da li isključili DART “kolačiće” molimo vas da posjetite sljedeći Google URL http://www.google.com/privacy_ads.html Praćenje korisnika kroz mehanizme DART kolačić podliježu Googleovim vlastitim pravilima o privatnosti.

Oglasi trećih strana ili oglasne mreže mogu također koristiti “kolačiće” za praćenje aktivnosti korisnika na ovoj stranici oglas za mjerenje učinkovitosti i drugih razloga koji će biti dostavljeni u vlastitim pravilima o privatnosti, a Baza Članaka nema pristup ili kontrolu nad tim “kolačićima” koji se mogu koristiti od strane treće strane oglašivača.

 

Ova Pravila privatnosti / Politika o kolačićima / GDPR objašnjava kako https://www.bazaclanaka.com/ (“mi”, “naš” ili “nas”) koristi kolačiće i slične tehnologije kada posjetite našu web stranicu https://www.bazaclanaka.com/ .

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaš uređaj (računalo, tablet, pametni telefon) kada posjetite određene web stranice. Oni omogućuju web stranici da prepozna vaš uređaj i zapamti određene informacije o vašim aktivnostima i postavkama.

Kako koristimo kolačiće?

Koristimo kolačiće iz nekoliko razloga:

  1. Osnovni kolačići – Ovi kolačići su neophodni za funkcioniranje naše web stranice. Bez ovih kolačića, web stranica ne bi mogla ispravno funkcionirati.
  2. Funkcionalni kolačići – Ovi kolačići omogućuju web stranici da zapamti vaše izbore (kao što su vaše korisničko ime, jezik ili regija u kojoj se nalazite) i pruža poboljšane, personalizirane značajke.
  3. Analitički kolačići – Ovi kolačići pomažu nam razumjeti kako korisnici koriste našu web stranicu, omogućujući nam da poboljšamo način na koji vam pružamo sadržaj. Informacije prikupljene ovim kolačićima su anonimne i koriste se samo za statističke svrhe. Koristimo Google Analytics za praćenje korisnika, no ti podatci se ne distribuiraju niti prodaju sa naše strane.
  4. Marketinški kolačići – Ovi kolačići se koriste za praćenje posjetitelja kroz web stranice. Cilj je prikazivanje oglasa koji su relevantni i privlačni za pojedinog korisnika, a time i vrjedniji za izdavače i treće strane oglašivače. Koristimo oglase od strane Google Adsensea i trećih strana od kojih možemo zaraditi.

Koje kolačiće koristimo?

Detaljan popis kolačića koje koristimo možete pronaći u našoj tablici kolačića [Link na tablicu kolačića].

Korištenje trećih strana

Koristimo različite usluge trećih strana koje također mogu postaviti kolačiće na vaš uređaj kada koristite našu web stranicu. To uključuje:

  • Google Adsense: Oglasi prikazani putem Google Adsense mogu koristiti kolačiće za prikazivanje relevantnih oglasa. Ove kolačiće postavljaju i upravljaju treće strane, a mi nemamo kontrolu nad njima.
  • Google Analytics: Koristimo Google Analytics za praćenje i analizu prometa na našoj web stranici. Podatci prikupljeni od strane Google Analyticsa koriste se za poboljšanje funkcionalnosti naše web stranice i nisu distribuirani niti prodani sa naše strane.
  • Leaflet i OSM mape: Naša web stranica koristi Leaflet i OpenStreetMap (OSM) za prikaz kartografskih informacija. Iako se trudimo prikazati najtočnije informacije, ne možemo garantirati potpunu točnost ovih mapa.

Kako upravljati kolačićima?

Većina web preglednika omogućuje vam kontrolu kolačića kroz postavke preglednika. Možete postaviti preglednik da vas obavijesti prije nego što primite kolačić, omogućiti ili onemogućiti određene kolačiće ili onemogućiti sve kolačiće. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, imajte na umu da možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti naše web stranice.

Promjene naše politike o kolačićima

Povremeno možemo ažurirati ovu politiku o kolačićima kako bismo odražavali promjene u tehnologiji, zakonodavstvu ili našim poslovnim operacijama. Sve promjene bit će objavljene na ovoj stranici s ažuriranim datumom “Posljednje ažuriranje”.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica
Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja o našoj politici o kolačićima, slobodno nas kontaktirajte na:

 

 

Posljednje ažuriranje: 21.05.2024.