Što pokloniti muškarcu

Kupovanje darova za muškarce nije previše teško. Odlučivanje što kupiti muškarcu obično uključuje istraživanje koju su njegovi hobiji ili omiljene “igračke”. Kada ste u nedoumici izaberite nešto praktično, nešto što mu pomaže pri njegovu poslu, studiranju, igri ili čak opuštanju: na primjer alat,  ulaznice za sportske priredbe ili knjige. Nemojte poći u kategoriju odjeće te „ukrasnih“ predmeta (kao što su vaze, slike, plakati, kipove, stvari koje se objese na retrovizor, naljepnice koje se lijepe na branik, itd.). Ako je se radi o nekome do koga vam je stalo ili se možda radi o vašem dečku, možete mu kupiti nešto što ga podsjeća na posebne trenutke koje ste podijelili ili neke posebne riječi ili izreke koje često koristite ( na primjer ako je veliki vjernik možete mu kupiti lančić s križem).
Ne ustručavajte se pitati ga što on želi. Ako ga ipak želite iznenaditi onda morati biti pozorni i paziti na ono što on govori jer tako možete otkriti tragove o tome što bi mu trebali kupiti. Pazite na ono što o čemu često priča jer ćete tako otkriti ono za što je trenutačno zainteresiran i što želi.
Razmotrite koji je njegov opći stil života: Je li sportski fan? Radoholičar? Student? Pustolov? Partijaner? Entuzijast za fitness / zdravlje? Zaljubljenik u glazbu ili film? To su neke vrlo široke i luckaste kategorije, ali one će vam pomoći da suzite vaš izbor. Razmislite o njegovoj dobi i društvenom i imovinskom stanju. Ako je dovoljno imućan da si priušti što god želi, bolje vam je da mu uzmete nešto za što mislite da se on nikada ne bi sjetio. Pronađite nešto što predstavlja vas ili vaš odnos. Što je veća sentimentalna vrijednost poklona, manje je vjerojatno da će razmišljati o tome koliko to košta.
Razmislite o vašem proračunu i koji bi iznos bio primjeren ovisno o vašem odnosu.  Razmislite o stavkama koje se odnose na njegov hobi, iako oni ne moraju biti izravno povezani. Na primjer, ako kupujete poklon muškarcu koji je ronilac, možete mu kupiti neki novi vodič po mjestima savršenim za ronjenje bilo diljem svijeta ili lokalno. Ako je zaljubljenik u digitalnu fotografiju memorijska kartica je savršen izbor ili ako voli putovati kupite mu kompas ili knjigu sa mjestima koje mora posjetiti. Ako je umjetnik i voli crtati kupite mu papir za crtanje ili raznolike kistove, a ako se radi o zaljubljeniku u tehnologiju možete mu kupiti neki smiješni usb uređaj. Ako kupujete poklon za aktivista (političkog / društvenog / za zaštitu okoliša), razmislite  o pretplati na časopis o temi do koje mu je stalo, a ako se radi o sportskom fanu, teško je pogriješiti s ulaznicama za neki sportski događaj.
Neki ljudi izabiru prilično univerzalne darove za muškarce, kao što su viski i cigare. Ove vrste darova su vrlo bezlične i ukazuju da ne poznajete tu osobu dobro, a da pokazujete želju da vas smatraju „sofisticiranim“. Ovu vrstu darova će obično pokloniti poslodavac ili vrlo mlada i neiskusna žena. Budite sigurni da je on pušač prije nego mu poklonite cigare da ga ne bi uvrijedili. Pri kupnji poklona za muškarca najvažnije je da uložite svoje vrijeme  i potražite nešto što će mu biti korisno i što će pokazati da ste se potrudili pronaći nešto baš za njega.

Slični članci