Što napraviti kada vas vaš dečko uvrijedi?

SMorrey - flickr

SMorrey – flickr

Uvrede od strane vašeg partnera, bila to vaša djevojka ili vaš dečko, nešto su najstrašnije što vam se može dogoditi u vezi te najčešće ne znate kako se postaviti prema vašem partneru nakon tog užasnog događaja. Najvažnije što morate napraviti kada primijetite da vas je vaš partner uvrijedio je razmisliti da li se to već događalo ili je ovo pak prvi put. Morate biti svjesni jedne vrlo bitne činjenice, a to je da dečki ponekad znaju biti pravi kreteni. Ponekad se može dogoditi da vas u žaru svađe zamjeni za jednog od njegovih prijatelja, te vas tada uvrijedi. Naravno i u tom slučaju morate razmisliti o jačini njegove uvrede te o riječima s kojima vas je uvrijedio, jer postoji velika mogućnost da ćete zbog svoje zaljubljenosti sve pripisati žaru svađe i tako izbjeći potreban razgovor. Bez obzira u kojoj vas situaciji uvrijedio vaš partner trebat će vam pomoć da odlučite kako se postaviti nakon toga.

Prije nego odgovorite na njegovu uvredu, duboko udahnite te se saberite. Zamolite ga da vam ponovi tu rečenicu da bi bili sigurni da ga niste krivo shvatili. Možda je mislio na nešto posve drugačije, ali se krivo izrazio ili pak to nije mislio kao uvredu. No bez obzira koje njegovo objašnjenje bilo objasnite mu da vam je time što je rekao povrijedio osjećaje. Pokušajte izbjeći plakanje ili vikanje, već mu smireno pokušajte objasniti kako vam se nije svidio način na koji vam se obratio te da bi željeli da to više ne radi. Ako vas je njegov komentar zbilja povrijedio uzmite si malo vremena i pođite na šetnju ili bar u drugu prostoriji sve dok se ne smirite. Ako ste na kraju odlučili da vaš dečko nije to zapravo mislio, ili da ste vi pretjerali oprostite mu i nemojte se više zamarati s time. No ako ste shvatili da vas vaš dečko konstantno vrijeđa morate shvatiti da vi ne morate to podnositi već da ste vi jedinstvena i predivna osoba koju on mora poštovati, a ne se iživljavati na vama. Bez obzira koliko voljeli vašeg dečka u ovakvim situacijama morate sebe staviti na prvo mjesto te mu ne dopustiti da uništi vaše samopouzdanje.

Svi mi poznajemo onaj par koji se često počinje svađati te jedno drugo obasipa uvredama zbog čega svima u društvu bude grozno neugodno. Ako ste primijetili da u posljednje vrijeme vaš odnos s vašim partnerom sliči paru iz prethodne rečenice možda je vrijeme da se pozdravite te krenete prema novoj vezi s partnerom s kojim ćete imati zdraviji odnos.

Slični članci