Kako trajno obrisati Facebook

Ako vam je već odavno dosadio Facebook, lajkanje i online druženje, onda ste došli na pravo mjesto jer ćemo vam mi otkriti kako trajno obrisati vaš facebook profil. Ako niste sigurni možete li zapravo živjeti bez Facebooka, onda je možda najbolje da najprije samo deaktivirate račun na određeno vrijeme. Deaktivacija je zapravo samo privremeno brisanje računa i omogućuje vam povratak na Facebook kad god to poželite. Kad deaktivirate svoj profil, on više neće biti dostupan na ovom društvenom servisu, ali ako se odlučite vratiti, on će i dalje biti tu, sa svim vašim cool statusima, ludim fotografijama i prijateljima. Deaktiviranje je jednostavno. Kliknete na „Postavke računa (ili Account settings, ako je vaš račun na engleskom jeziku)“, izaberete opciju „Sigurnosne postavke (Security)“ i zatim „Deaktiviraj korisnički račun (Deactivate your account)“. Može li jednostavnije? Ako se želite opet vratiti na Facebook, potrebno se samo ulogirati sa svojim podacima i vaš račun bit će vraćen.

Ako baš želite obrisati račun, jer se bojite da će vas deaktivacija natjerati da se nakon nekog vremena opet prijavite, onda pročitajte ostatak teksta i saznajte kako ga trajno obrisati. Kod trajnog brisanja, rezultat je drugačiji jer ukoliko se ikad odlučite vratiti, morat ćete krenuti ispočetka, zato što trajno brisanje briše sve vaše informacije. Ako ste sigurni da to želite, kliknite na „Pomoć (help)“, a zatim „Osnove Facebooka (Facebook basics). Tu izaberite opciju: „Postavke računa i brisanje (Account settings and deletion)“. Izaberite prvo ponuđeno pitanje i tamo ćete dobiti link koji trebate kliknuti kako bi podnijeli zahtjev za trajno brisanje. Da vam olakšamo, donosimo vam točan link. Samo kliknite ovdje.

Vaš račun neće biti obrisan neko vrijeme, jer vam Facebook dopušta da se predomislite. Ukoliko se ne logirate, vaš račun bit će trajno obrisan nakon nekog vremena!

I gotovo – vratili ste natrag vaš život! Samo, kako ćete sad zapamtiti sve te rođendane vaših prijatelja?

Slični članci