Pogreške kod tekstova za trudnoću

Odmah da riješimo prvo pitanje. Može li test pogriješiti ? Svaki test može pogriješiti pa tako i ovaj. Tako da ne morate biti odmah zabrinuti ili sretni, kako vam se uzme kada vidite crticu ili dvije na štapiću. Čak i doktori mogu pogriješiti u vezi ovoga pa tako možda niti ovaj test nije imun. U ovome članku baviti ćemo se mogućnostima pogreške ovoga testa, i kako da uopće znate da li je ovaj test pozitivan ili negativan.

KAKO NAPRAVITI TEST ZA TRUDNOĆU

Svaka žena prvo mora znati kako da uopće napravi ovaj test. Prvo što morate napraviti je pričekati da vam mjesečnica počne kasniti. Bez toga ne smijete uopće posumnjati na to jeste li trudni ili niste. Nakon toga trebao bi vam se javiti niz simptoma koji vam mogu pokazati jeste li trudni ili niste. Trebalo bi vam se početi vrtjeti, početi ćete povraćati ujutro i slične stvari. Sada prije nego što odete kod doktora potrebno je napraviti test za trudnoću kod kuće. Napraviti ćete to tako da ćete otići u apoteku i kupiti test. Na poleđini svakog testa pišu vam upute koje su zapravo vrlo slične. Sistem je taj da se pomokrite po testu i nakon par minuta on vam pokaže crtu ili boju, ovisno o testu koji koristite. Nakon toga imate odgovor koji nije još uvijek sto posto siguran.

MOŽE LI TEST POGDIJEŠITIT

Sada ono najvažnije pitanje, može li test za trudnoću pogriješiti i što napraviti kada se testirate na ovakav način. Situacija je ovakva, ako je test pozitivan sigurno ste trudni. Pročitajte ponovno. Sigurno ste trudni. To se u zadnje vrijeme dokazalo bezbroj puta i nema doktora ili ginekologa koji će vam odgovoriti drugačije. Problem koji se javlja prilikom ovoga testiranja je sljedeći. Može biti da ste trudni, a test vam pokaže suprotno, odnosno da niste. To se vrlo lako može dogoditi i nekoliko puta jer taj test ovisi o vašim ovalnim ciklusima, pa ga rano vaše trudnoće može vrlo lagano zbuniti. Tako da iako vam test pokaže negativno, a vaši simptomi pokazuju da ste sigurno trudni, trebate odmah otići kod ginekologa i napraviti test. Još jedan način na koji se možete testirati je da odete u neki privatni laboratorij i oni tamo vam naprave sigurni test koji će vas stajati nekih 100 do 150 kuna.

ŠTO NAPRAVITI KADA STE TRUDNI

Prvo što morate odmah napraviti je da odete kod doktora i dobijete odgovarajuću njegu koja vam je potrebna. Dobiti ćete karticu na kojoj ćete morati posjećivati doktora u određeno vrijeme koji mjesec. Također ćete odmah dobiti vrijeme kada bi trebali roditi da si znate sve organizirati u budućnosti. Kakva god vam bila situacija na poslu jednostavno morate reći svome šefu da vam treba porodiljni. U posljednje vrijeme dosta roditelja to pokušava izbjeći jer se boje otkaza i sličnih stvari. Ne smijete to riskirati i morate reći svome šefu kako stvari stoje. Također morate biti svjesni da sada više niste vi najvažniji i da se od tog trenutka do kraja života morate brinuti za jedno drugo biće više od ičega na svijetu. Tako morate odmah početi jesti za dvoje i odbaciti sve svoje loše navike kao recimo ispijanje alkohola, pušenje ili nešto gore. Sve što vi radite kasnije će se odraziti na vašemu djetetu, i probajte si oprostiti ako ćete vi biti krivi za nešto što se vašem djetetu dogodilo nakon vaših pogrešaka. Kao što smo već rekli sada radite za dvoje.

Zaključak ove teme je da test može pogriješiti samo u jednome smjeru, pa ako i imate simptome i osjećate da ste trudni radije otiđite kod ginekologa ili u privatni laboratorij kako bi bili sigurni nosite li dijete ili ne.

Slični članci