Igre sa malim pingvinima

Simpatični pingvini su bili inspiracija mnogima za stvaranje igara. Pogledajte listu najinteresantnijih igara u kojima su junaci upravo ove životinje sa sjevernog pola.

Popularna igra je Global Warming gdje se prirodno stanište pingvina topi. Vi ste mali pingvin koji treba da spasi svoje ledenjake hvatajući pahuljice. Igra se igra dok se sve kockice leda ne istope ili dok vaš pingvinčić ne upadne u vodu.

U sljedećoj igri treba da pomognete vašem pingvinu da nauči da leti. Pomoću raznih tehnika pomijerajte pingvina niz ledeni brijeg i omogućite mu što duži let. Ukoliko u tome uspijete, dobićete mogućnost kupovine rakete, aviona ili nekih drugih letećih naprava. Svakim rješenim zadatkom otvara vam se novi, složeniji nivo igre Learn to Fly.

Prava pucačina sa malim pingvin mafijašima počinje ako zaigrate igru Penguinz. Odlična je jer se nivoi lako i brzo prelaze, a nakon svakog možete kupiti dosta života ili oružja. Potrebno je samo da se čuvate bebi pingvinčića koji nose eksploziv, ali i ogromnog pingvina koji pije proteine. On vam može zadati veliko probleme i ne dozvoliti vam da završite igru do kraja. Neodoljivo je privlačna ova igra i na jedan poseban način potpuno otkačena. Sigurno će vas nasmijati kompletan dizajn likova u igri, kao i sam gameplay koji će oduševiti sve one ljubitelje pucačina.

Penguin Quest je igra sa nekoliko nivoa u kojoj malenog pingvina možete obući po svom izboru. Da bi ovu igru uspješno završili ,trebate pomoću vašeg junaka ispuniti nekoliko zadataka u različitim ledenim sredinama. Sakupljajte ribice, novčiće i paketiće, ali pripazite da vaš pingvin, sa brižljivo odabranom odjećom i modnim dodacima, ne upadne u vodu.

Lunnix je pingvin sa pilotskim naočalama koji juri kao raketa u vazduh. Vi trebate da mu pomognete da izbije u visine i dođe do izlaza. Dok se penjete sa vašim pingvinom uz ledene sante, sakupljajte hranu i pripazite na razne prepreke.

Ovdje smo predstavili samo pet igrica sa pingvinaima iako postoji veliki izbor igara sa ovakvim likovima. Ukoliko ste ljubitelji ovih životinja potražite još koju sličnu igru i zaigrajte pomoću svoje tastature sa ovim crno-bijelim životinjicama.

Sponzorirani Članak
Igrice450

Slični članci